Erikoispostaus: Lucky

Tylsyydessä vanhojen kuvien selailtua päähän tuli sitten tälläinen erikoispostaus ajatus. Luckya olen nyt vuokrannut yli puoli vuotta ja on mielestäni ihan hyvä aika tutkailla kehitystä ja aikaansaannoksia meiän välillä. :)

Luckyn näin ihan ensimmäistä kertaa kun olin Alican tai Ellun mukana Snettansilla, jonne Brie oli juuri muuttanut. 'Voi kun lutunen!' tais olla mun ensimmäinen kommentti ponia kohden, kun vilkahdukselta sen näin. Tarkemmin katottuna se olikin aika hupsun näköinen ison mahansa ja tönkön kaulansa kanssa mutta ilmeeltään oikein suloinen otus.
Kuulin sitten jonkin ajan päästä että Liljat oli saaneet vuokrata sen ja jatkossakin oli mahollista. Hah, mielenkiintoisin kuvailu ponista meni kutakuinkin näin; 'Ei taivu yhtää eikä osaa mitään - se ei saanut edes porkkanaa turpansa alta!'

20. päivä tammikuuta sitten Alica värkkäs mut ponin selkään. Varmaan pisin ratsastus oli mun historiassa, 3 tuntia hevosen selässä. Käytiin maastossa kävelemässä, mentiin pellolle hetkeksi ja takaisin maastoon josta sitten kentälle minun tahdosta testata ponia. Menin vaan käyntiä pienellä ympyrällä, koittaen useampaa keinoa jotta Lucky tajuisi mitä siltä haen. Eip, tottuneena kulki reagoimatta pää pilvenpiirtäjänä. 30 min meni kunnes se yhtäkki vain myötäsi. 'Ahaa', jatkoin ja taas myötäsi. Vähitellen meni vain herkemmin ja herkemmin alas, mutta tämä kyseinen ''muoto'' oli kyllä ihan sanonko mistä mutta se tajusi reagoida tiettyyn paineeseen haluamallani tavalla!

 
Ensimmäinen yhteiskuva!

Seuraavasta kerrasta en muista paljoa, taidettiin olla maastossa tykittelemässä. Kolmannella kerralla olikin mukana kaksi kuvaajaa +Alica ja mentiin ensiksi kentällä hetki ja sen jälkeen pellolle. Hah, tästä on kyllä hyvät muistot, puhun siis hypyistä....


ekat hypyt..

 

Kyllä silloin pari ihan ok hyppyä irtosi, jonka vuoksi inspiroiduin ajatuksesta Lucky esteponina. Sen hypyissä oli kuitenkin jotain sellaista miksikä se oli erityisen kivaa, hahah aika kliseistä?

Varmaan pari viikkoa myöhemmin menin taas Luckylla ja hyppäsin muutamaa kavalettia kentällä, samanlaisina kuin edellisellä kerralla. Menin ilman satulaa niinkuin joka kerta siihen mennessä olin mennyt ja kun Lucky ohitti yhden esteen niin mujahdin kovaan maahan niin että vähän jopa sattui. No yks hailee, näyttää ainakin hauskalta videolla! Siitä seuraavaan hyppy kertaan meni aikaa kun säät tekivät kentän pohjasta ratsastuskelvottoman lähes kokonaan. Mutta sillä välin sitten tutustuttiin ponin kanssa vain toisiimme ja pidettiin hauskaa maastoillen! :)


 
Yksi parhaimmista muistoista on varmaan meiän pääsiäismaasto, jossa kuljettiin ''pukeutuneina'' ympäri maastoja!  

Kun kentät oli taas sulat niin heti ensimmäiseksi hypättiinkin yksi tunti, jonka Alica piti. :D Ihan vain kavaletti harjoituksia, muistan vain kuinka tahmea poni oli ja piti puskea eteen ja itsekin olin hyvin,hyviiin koomisen näköinen! Tasapainokin kusi ihan kunnolla ja askeleet ei osunu melkein millekkään esteelle. Ei kummiskaan kieltänyt kertaakaan ja itsellä oli hieman tasapainoisempi fiilis kun oli myös ensimmäistä kertaa satula.
Panostus esteisiin alkoi sitten kun olin hurahtanut esteidein vauhtiin juuri Hurkin viikonloppu leirillä ja saanut otetta niihin. Hyvin nopeasti varasinkin Luckyn käyttööni ja hypättiin kunnolla ekaa kertaa! Alica ja Ellu väsäsi radan ja ohjastivat meitä koko tunnin ajan. Ei tainnut olla yhtäkään 'normaalia' estettä, ei, kaikki pelotuksineen koristeltu. ;) Siinä sitten tulikin tietoisuuteen sen todellinen epävarmuus ja kokemattomuus vain esteillä. Laineelle tuli varmaan neljä kieltoa ja sitten ravissa yli. Mutta Lucky ainakin syttyi esteisiin tuolloin ja loppu tunnista imi jopa esteille.Myös silloin tuli meiän tietoisuuteen että kyllä se poni osata hyppää kun vain motivaation sai. Tästä eteenpäin joka kerta Lucky on imenyt joka esteelle aina vain enemmän, ja kieltoja tullut erikoisesteille aina vain vähemmän. Viime kerralla ei yhtäkään kieltoa. Niin, viime kerralla..... Nythän poni ei ole hypännyt varmaan puoleentoista kuukauteen! Laitumella vain lihonnut lisää, hih. :) 

Molemmat ollaan kehitytty ihan mielettömästi, yhessä ja erikseen. Luckysta tullut rohkeampi ja hyppytyyli muuttunut ihan superisti kuin myös minulla. Luottamus on kasvanut kummallakin ja tuih. poni on niin rakkaus että en kestä!

kuski kusee 

Esteet eivät kuitenkaan ole se pääasia. Ne ovat vain olleet lisänä tässä, pitäisin Luckysta ihan yhtä paljon vaikka se ei osaisi hypätä puomiakaan, se on vaan niin hieno persoona. Pian tulee pituus vastaan ainakin hyppäämiseen ja ylipäänsä ratsastamiseen mutta ennen sitä koitetaan viedä toisiamme vielä lisää eteenpäin. :')2 kommenttia:

kommentoida voivat kaikki Google -tilin omaavat henkilöt ☺