VipPatsyVippiFoxFoxFoxVipNuutti

Kahe viiko ajalta ratsastukset. :D Nyt haluun vaan alta pois ettei taas jää postaamatta, mutta koosteita voin laittaa vasta myöhemmin eri postaukseen.. Kuviakaan ei ole kuin viime keskiviikolta, kun Alisan kanssa pidettiin kunnon photoshootit syystunnelmissa.

Hmmh, elikkäääs... viime viikon tiistaina oli siis taas kerran tunti, ja ratsuna taas kerran Vip (köhköh kuten aina). Saman viikon sunnuntaina olis ollu koulukisat joten reenattiin sitten radanosia. :) Alussa se oli hassu, yllättävän nopeesti alko tasottuun tuntumalle mut sen jälkee alko painamaan kädelle, mutta ekaa kertaa varmaan alkuraveissa sain oikeasti kevyitä pätkiä mikä lupaili jo hyvää tuntia.. Noo, laukat taas. ******** argh, en vaan tajuuu! Siis Viphän osaa oikeasti laukata kunnolla: 1. En osaa vaatia 2. En EHDI harjotella sen työstämistä. Meiän tunneillahan laukataan ihan naurettavan vähän... Koulukisoihinhan en halua lähteä ennen kuin laukka on hanskassa piste
 Mutta harjotusravia saatin mennä aika paljon, jesjes! Vip oli siinä sitten jo aika hyvä.. Sellainen höyhenen kevythän se ei ollut, varmaan hitusen liian paljon tuella, mutta eikai se haittaa kun tuntuu kuitenkin olevan ihan avuilla sekä käsiin ei satu? :Dd Sekä etenkään nyt ei haitannut kun sain sen ehkä jopa kuuntelemaan istuntaa?? Okei tää postaus on jo menossa huolettavaan suuntaan, mutta siis sain sen ravaamaan rauhassa sellasta hiljasta ravia ilman että puski vain eteeneteen mielensä mukaan. Eevakin kehui sitä. Ei se ehkä niin näyttävää ole kuin reippaampi ravi, mutta selvästi paremman tuntuinen selkään!
Lisäykset halkasijalla meni hyvin, ainakin vika ja ihanaa kun Vipa anto heti kiinni! Oioij se on ihana :)) Oikeesti olis niin kiva mennä sillä useemmin ja työstää etenkin laukkaa.


Vaihteen vuoksi jatkoinkin suoraan seuraavalle tunnille Patsylla. Nyt oli siis normi tunti, ja Patsy on sellainen pölöponi jolla en ollut aikaisemmin mennyt. :)
 Aluks vähän järkytyin kun se oli ihan pohkeentakana ja ihan kivisuu.. Tuli vähän sillee, jahajahas.. Raippaa käytin varovasti aika paljon alkutunnista, ja kevyet ravit mun oli tosi vaikee hahmottaa taas ponin muotoa sekä itsellä oli vielä aika hutera olo kun esim Vipaan verrattuna Patsy on aika kapea (). Molemmat ekat laukat meni sitten hyvin kun pääsin istumaan ja ratsastamaan paremmin istunnan avulla, Patsy oli rauhallinen ja rentoutuvamman olonen sekä muoto oli tasasempi aikasempaan. Siitä sitten harjotusravia ja voi vitsi Patsy oli makee!! :) Eevakin kehu tosi paljon, mutta voi vitsi kun se oli kiva ratsastaa. Se on ihanan kapea, joten pääsen istuu sen selkään paremmin, ihanat askellajit (laukka) ja kaikkea mukavaa! Videoista kyllä kun katsoo, niin helvetti se on vinossa mutta tahtoo mennää uusiksi och yrittää korjata asiaa!

Seuraavana päivänä sitten oli vuorossa Vippi. :) Mentiin koulunjälkee tallille ja ihan ensimmäiseks käytiin moikkaamassa uutta tulokasta, Micki -shettistä! rakkautta ensi silmäyksellä. Sitten eka kuvattiin Alisa & Ruuben jonka jälkeen minä ja Vipu. Tuli ihania kuvia mun mielestä, mitäs te tykkäätte?

töpö♥Keksiikö joku tälle tilanne kuvalle tarinan..?


mies ♥minä x(


mun suosikki :)
Ratsastettiin sitten samaan aikaan, ja mentiin pitkä maastolenkki sekä käytiin vielä 'tuuppailemassa' laitsalla. Maastossa selvisi että kyllä hummilta löytyy vauhtia kun antaa vaan mennä.. ;D

Louhikset sitten lähti Unkariin ilman mua, niin mun ja äidin vastuulle jäi Fox kuudeksi päiväksi! :) Itse menin sillä viimeksi varmaan.. ööh, vajaa puol vuotta sitten..? :D Nooh, torstaina sitten menin sillä itse ja Ellu oli kuvailemassa videoita ja omalla kamerallaan pari kuvaa joita en kyllä kas kummaa saanut vielä. Kun otin ohjat käteen se mukisi jonkinverran mutta tasottui sitten jonkin ajan kuluttua. Koitin kuitenkin vain tutustua hevoseen ja istua sen äärettömän hankalassa ravissa muistikuvien mukaan mutta ei se kyllä niin vaikeaa sitten ollutkaan mutta raskasta kyllä. Keskityin pääosin siihen että Fox kulkisi oikeassa muodossa kokoajan eikä pyrkinyt nousemaan liian ryhdikkääksi jolloin pääsisi pois avuilta. Ihan hyvin onnistu, tuli hyvä pätkiä etenkin laukassa se teki vaikutuksen! Herrahan yrittää kokoajan sluibaa mutta aina pienellä näpäytyksellä muisti työskennellä hetken. ;) Ravissa istuminenkin helpottui ajan myötä kun molemmat oltiin vertyneitä ja päästy paremmin yhteisymmärrykseen. Koitettiin kans laukanvaihtoja ja ekasta meinasin lentää alas. :D setämies Foxhan vetää pukit useimmiten vaihdoissa, harmi etten ite saanut yhtäkään pukitonta vaihtoa... Koitin kans koota laukkaa ja ihan hyvin onnistu, tuskin kylläkään näytti järin hyvältä.

Sara&Fox
 
Torstaina sitten menin sen taas ja Fox oli alusta asti oikein hyvä! Ohjat käteen ja se oli aikalailla siinä. Nyt oli äiti vain kuvaamassa loppupuolelta ratsastusta ja valitettavasti silloin tuli koneita hääräämään kentän ympärille ja Fox ei ollutkaan niin hyvä enään.. Se oli ihan ok kyllä siinä mutta paljon parempi ennen. Lopussa se oli ihan todella rento kun vain ravailtiin, hieno Foxie!

Nyt tuli blackout viikonlopusta, elikkäs maanantaiseen sitten, menin taas Foxin. :D Menin ilman satulaa kentällä ja heheh.. peppu oli kyllä hellänä :DDDDDD
 Mulla oli muutenkin ongelmia enemmän istua siellä, jotenkin selässä pysyminenkin tuntu hankalalta.. Laukassa ei pylly pysyny paikallansa mutta koko ajan paremmin. Fox oli alkuun hieman vastustelevaisempi kädelle ja meni pikkusen pitempää saada se alas ja keskittymään. Verkkasin ja otin lepokäynnit jonka jälkeen aloin työstämään ravia ja meni oikein hyvin. Koitin koota ja ratsastaa sitten paljon pohkeella eteen ja Fox oli oikein hyvä, mitä nyt välillä alkoi raipalla hoputtaminen ärsyttämään.. :D Sitten taas käynti jonka jälkeen tein samaa laukassa ja siinäkin se oli oikein hyvä ja oli tasainen sekä oli molemmilla ohjilla hyvin, jes.
Hetken siinä työstettyä otin raviin ja pienen tauon jälkeen rupesin kunnolla kokoamaan ja koko ajanhan mulla oli tavoitteena saada peppua enempi alle kun kuitenkin niin takakorkea heppa on. Siitä sitten kun tultiin lyhyen sivun loppuun, niin päätin koota ja käänsin lävistäjälle josta sitten työnsin käsiä eteen ja puristin pohkeilla ja ai että ku tuntu liikettä irtoovan! Fox meni ihan 'jee' fiiliksillä :) Tein sitten parit, ainakin selkään tuntuen onnistuneet keskiravit ja rupesin loppuravailemaan. Fox oli hieno. Kävelin siinä aika pitkät loppukäynnit rupatellen Susannan kanssa.  Sovittiin myös että menen Nuutin torstaina kun hän on itse HIHSissä. (JOSSA MUUTEN VOI BONGATA MUAKIN PE-LA)

Tiistaina hypättiin tunnilla, Vip oli alkuun vähän oudon tuntunen mutta sitten ravissa kun muut meni rataa, niin työstin, niinniinniin se oli tosi hyvä! :) Taaskaa ei kyllä sellainen höyhenen kevyt, mutta avuilla. Meiän 80cm rata meni ihan ok, mutta kisat siis meillä ensviikolla tai sitä seuraavalla, argh en muista!! Mennään kuiteskin ihan Wiknerillä 80/90cm. :))


Torstaina, elikkäs eilen meninkin tallille Saran kanssa. Nuutti tuotiin just sisään ja otin sen sitten käytävälle. Ite säädin siinä hetken narujen kanssa kun toine tykkäs vähän väännellä kaulaansa. :D Hoidin siinä sitten sen ja Nuba oli oikein sulonen siinä, mitä nyt välillä vähän polki jalkaansa tai luimisteli. Kun kaikki muu oli jo valmista ja otin suitset käteen, sen ilme muuttu ihan kokonaan.. Se tunki pään syliin ja hamusi suitsia, hihii ihan älyttömän sulosesti. :') Se oli jo valmiiks aaaa kun olin kuolaimia laittamassa, hassu. :D
Mentiin sitten venaamaan vielä Saraa ja Foxia jonka jälkeen mentiin maneesiin. Meitä oli kolme siellä ja musa päällä, hauska tunnelma oli. Kävelin siinä sitten alkukäyntejä ja kun tuli aika, niin otin ohjat käteen. Aluks tuli sillee woo-o-oo et mitäs mä nyt teen. Ei menny kyl kauaakaan kun Nuutti asettu oikeinpäin ja oli samalla heti tosi hyvä ratsastaa. Vähän pohkeentakana mut olin tosi ilonen että oli kevyt ja muutenkin jarrutus toimi istunnalla. Nostinkin sitten vinkin mukaan laukan jossa verryttelin sitä, oih ihana istua ja muutenkin koulusatulalla! Välillä laukka meinas vähän kuolla ja kerran raipalla näypäytin niin vastaukseksi tuli pikku pukki, mutta jatkoi kuitenkin reippaammin eteen. Otin raviin ja keventelin niin kauan kuin jaksoin kun teki mieli istua raviin. Nuutti oli ihan superhyvä ja sitten aloin ite vain vaatimaan vähemmän ja ratsastus hiipui mun osalta ja aloin sluibaa ja. Sit Nuutista tuli ihan kaamea. :Dd Tietenkin heti tajusin että oho, nyt kyllä oma moka totally, joten aloin sitten työstämään ravissa sitä. Vatsalihakset joutu koetukselle. Sain sitten analysoitua ongelmaksi myös sen että Nubanuu tais vähän ottaa nokkiinsa että mun vasen käsi ei taho toimia niin hyvin kuin oikea..
Siis mullahan oikee käsi pystyy olla kuin kuminauha mut vasen, eiei, hyvä ku rentoutuu ees kunnolla.. Ja nykyään se vaan taipuu mopoiluks.
 Koitin vaan sit saada ratsastettua tasasemmin kumpaakin suuntaan ja sit onneks jossain vaiheessa alko taas toimii. Huh. :D Nuutti oli taas tosi hyvä ja jotenkin pääsin paremmin ratsastamaankin sitä jes. Aloin ottaa sit vikoi ravei ja yhtäkkii se alko tuntuu epätasaselta. Tuli iha et??! Koitin käynnissä, ei mitään, koitin ravissa, toinen jalka harppo enemmä. Tulin sit alas ja siinä sitten näky selvemmin.. Koitin jalkaa eikä aristanu yhtää kosketusta mutta sillä oireili kuitenkin vasen etunen.. Soitto Susannalle ja letkutus.. Kyllä tuli surkee fiilis, mutta hevonen ei näyttäny yhtää olevan harmissaan asiasta, yhtä ilmettä vaan siitä suitsien laitosta asti..
Toivottavasti ohi menevää eikä mitään vakavaa. :( Kauhea morkkis meneillään. Mutta Nuutti on kyllä aivan ihana hevonen, ei voi mennä yli eikä ympäri.

 
Kuvat ryöväsin Susannan facebookista, sorry.. :D (c) Sofia Forsblom ja ylempi (c) Laura M.

Tänään meen kuvaa Alisan tuntia josta sitten mennäänkin HIHS'iin!! :) Ja huomenna meen Louhisten&äidin kanssa, saa tulla moikkaa. ;D

JA KYSYMYKSIÄ VIELÄÄ!


4 kommenttia:

 1. vähänkö ihanat noi sun ja vippin kuvat ku oot nii hirrrrmu kaunis !! ♥ :) ja siis jos tuut huomen (la) nii ehkä nähään!!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihii kivakiva ja ella ite vaa!! ♥ joo huomen päiväl, jee!:)

   Poista
 2. Ihanaa jos tykkäsit Nuutista ! :) Se osaa hyvänä päivänä olla niin hurmaava ja sit taas huonona semmonen luupää apina et ei mitään rajaa tai no siis ehkä sillon ku MULLA on huono päivä se ei toimi, koska jos ratsastaja tekee oikein ni seki tekee :) ... paitsi no välil se kyl on oikeesti vähän apina mut hyvä et meni hyvin ja onhan se mahtava tapaus ♥ Kiitos vielä kaikesta tuhannennen kerran :D Huomenna kattelen miten poikanen liikkuu, pitää toivoo että muutama lepopäivä on auttanu asiaa... :)

  Ja aivan ihania noi Vippikuvat, ootte molemmat niin kuvauksellisia ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tykkäsintykkäsin :) ja hihii :D ei mitään ja peukut pystyssä!

   Kiitos ♥

   Poista

kommentoida voivat kaikki Google -tilin omaavat henkilöt ☺