♥ 3O.O9.11 ~ 3O.O9.12 // between the raindrops with y. o. u. ♥

''Syyskuun vika päivä, 2011, menin puhelimen välityksellä sovittuun koeratsastukseen. suloinen pieni valkoinen otus sai minut heti suunnittelemaan tulevia kertoja, ennen kuin pääsin vielä edes selkään. onneksi koeratsastus meni niin hyvin, että omistaja antoi ponskun vuokrakäyttööni.
https://www.youtube.com/watch?v=QefSaGAyg1U

hah, tuota videota katsoessa tulee melkein pahaolo. :D oikeasti. kattoo nyt mun ratsastusta, niin ei herranjestas.

seuraavat kuukaudet sitten vain opettelin ponsun käyttäytymistä ja ratsastamista sillä, joka osoittautui erittäin vaikeaksi. selvästi tasooni nähden vaadin itseltäni(&ponilta) aivan liikaa ja muutaman kerran tulin itku kurkussa kotiin kun ei mikään sujunut.. lisäksi tallin kenttä alkoi mennä jatkuvasti huonompaan kuntoon joka laski fiiliksiä vielä entisestään.
luottamusta meillä ei ollut kumpaakaan suuntaan, mitä nyt ajattelin vain että poni on tosi kiltti, eikä se mitään tee.. Osa voi muistaa tämän? ;)
https://www.youtube.com/watch?v=2xZSRf98d0M

tuohan tuli aivan selän takaa. mutta kolautti kyllä sen verran että se yritti jatkossakin tuota tehdä, kerran jopa sellasella vaaratilanteella että huomasi viime hetkellä menevänsä lankaa päin ja pisti sitten liinat kiinni.. huhhuh, se ei ollut kivaa!
 talvella sitten mentiin paljon maastossa enkä vaatinut siltä oikein mitään erikoista. paitsi, ainiin! meillä (lue=minulla) oli sellainen ongelma myös että et saanut ponia laukassa muotoon... peräänantoon...oikeinpäin. koko ajan olin vahvasti sitä mieltä että se on vain niin jäykkä, etenkin oikeaan suuntaan joten en voi sille mitään. muissa askellajeissahan tuli ihan kivoja pätkiä mutta kuinka typerä olinkaan, hah...
koko tuon ajan kävin kyllä siis tunneilla kerran viikkoon ratsastuskoulussa, ja alkuvuodesta sain sellaisen palan purtavaksi kuin alapohkeet. kentältä oli alkanut lumi jo vähän sulamaan mutta silti pysyi huonossa kunnossa, tosin yhdellä ympyrällä pystyi ratsastamaan jopa ravia.
siinä sitten, kenenkään häiritsemättä keskityin ja koitin etsiä tuota 'alapohjetta'. voi kun olisi materiaaleja siitä kuinka epätoivoisesti kokeilin kaikenlaista, varmaan ollut hupaisa näky.. :D :) jokin siinä sitten vain napsahti ja pystyin vain istumaan pitäen silti ponin paketissa ilman käsillä sähläämistä. mieletön tunne.

..tähän loppui meidän alamäki. suunta oli vain ylöspäin! sain ihan älyttömästi irti ratsastuksesta, istunnasta ja ponista ja kaikki sujui hyvin. vähitellen sain vaihdettua olympialaisista takaisin niveleen ilman että tuli eroa ratsatettavuuteen. :) pystyin keskittymään jo täysin oman asentoni kehittämiseen sekä hienosäätöön liikkeissä yms. pääsin myös syksyllä hyppäämään ponilla ekaa kertaa kunnolla, joka oli ihan superhauskaa. tulinhan myös ekaa kertaa siltä alas mutta se oli vain hauska lisä! ;) loppukesä-syksy oltiin treenattu pääosin juuri askeleen pidentämistä - tuloksella:

'pakko sanoa että ponskulla on ravi kehittynyt! se ei enään tikitä niinkuin ennen vaan se oikeasti ravaa..'
luki päikyssä erään satunnaisen liikuttajan kirjoittamana. :) happy

Syyskuun viimeinen päivä, 2012. viimeinen vuokrauskerta.
 sain pitää sen päätä sylissäni ensimmäistä kertaa niin kauan kuin halusin. rakas pieni poni.. kentälle mentäessä se oli todella virkeä! kun otin ohjat käteen se lähti suoraan kulmassa liiraamaan puhisten innokkaasti 'mennään jo lujaa!'. :') kun vastaus oli ei, niin pieni pukki tuli koettua. säädettiin siinä sitten ympäri kenttää ja koitin hallita toisen menohaluja ja tietenkin naureskelin kuinka suloisia ääniä toinen päästeli. ♥ kun siitä ei tullut mitään niin annoin olla. nostin laukan ja mentiin useampi kierros korvat tötteröllä kenttää ympäri kumpaankin suuntaan. käynti, pitkät ohjat, lepo. ohjat käteen, käynti, ravi == perfection.
ponsku oli ihan avuilla, kuunteli istuntaa sekä esitti parhaimmat liikkeet mitä koskaan minulle on.. m i e l e t ö n  f i i l i s.

päätin silloin että lopetan nyt jo ponilla, sillä se meni niin hyvin eikä tuosta ole kuin hyviä muistoja jatkoon. syitä voit lukea ja muutenkin tarkempaa infoa blogistani, mutta kuka tahansakkin huomaa varmasti että kasvoin ponista ohi.. kaikista hevosista joiden kanssa olen ollut tekemisissä, kaikista hevosista joilla olen ratsastanut. tämä pieni otus - on opettanut eniten.

kiitos rakas tästä vuodesta ''


 
my precious.