estekisat 29.10 & tiistai 30.10

Sunnuntaina Vipa oli tosi hyvän tuntunen verkassa ja ah olis tehny mieli vaan tuuppailla..!! Nooh, sit radalle verkkahypyt, oli ongelmii saada askeleet osuu: 1. mua jännitti ihan hitosti 2. Vip oli hidas pohkeelle. Rata samaan tapaan, alotin radan jotenki tosi löysästi enkä tuonu hevosta hyvin oikee millekkää esteelle. Ei oo oikeen muuta sitten kerrottavaa, mitä nyt itse en oo tyytyväinen rataan todellakaan, menee varmaan enimmäkseen mun jännityksen piikkiin koko suoritus, muttamutta Vibs oli ihuna.

 
(c) Lollu

EILEN sitten.. Munhan piti mennä Tenorilla mun oma tunti mutta kas kummaa en sitä saanutkaan. Noh, listassa luki sitten mun nimen kohdalla Castello. ;) Uusin tulokas tuolla, säästelty tuntikäytössä fiksusti. Ensiks järkytyin kuinka iso se oli, ku pääsin sen vierelle! jumantsukka :D Mut tosi kiva oli hoitaa ja käsitellä, en kyllä ihan luottanut jättää boksin ovea isolle raolle jostain syystä. Ja hyi hitto ku nostin sen toista takajalkaa kavioiden ottamista varten nii se oli ihan suoran silleen enkä saanu 'nostettuu jalkapohjaa kattoa kohti', kunnes se NAKSAHTI sillee, hyihyi mä kuulen sen äänen mun pääs!!

Ihme ja kumma et pääsin selkään ja luulin aluks et sen satula oli ihan täyseste, mut ei ollukkaa.. Alkukäynnit, ja alettiin keräileen ohjia. Myönnän jo heti alkuun etten uskaltanu ottaa tarpeeks edestä sitä vaan olin ehkä ylivarovainen sen suuta kohtaan (pelkäsin oikeesti koko tunnin ajan et pilaan sen hevosen!!). Sit olin ihan sillee wooow ku pienestäki painosiirrosta lähti liiraa kyseiseen suuntaan. Alettii ravailee, mä hankaloin ulkopohkeen kanssa volteilla mut Castello tasottu tosi nopeesti, mitä nyt lähti herkästi juoksee vähän mun alta pois enkä oikee saanu sitä helposti kiinni. (tarkotan et muutti vaa tahtii reilusti reippaammaks.) Ekas laukas piti koittaa ratsastaa sitä ihan sairaana eteen kun jotenkin kokosin sitä vahingossa aika lyhyeks, heh... Sain sit enemmän laukkaa sieltä ja ravin & suunnan vaihdoksen kautta toinen nosto ja nyt oli huomattavasti parempi, Castellol oli kyl tosi kiva laukka istua! Pystyin olla ihan hiljaa. :)
 Sit jotain ravityöskentelyä ja hui kuinka hyvin tunsin kun se oikeesti sit nosti sen selän ylös, ihana! Lopputunti tehtiin vastataivutuksia uralla ja ympyrällä, käynnissä meni hyvin, ja ympyrällä ravissa kerran ihan ok. Lopussa laukassa sitten mä kusin ihan kokonaa, ja nyt kun sai viel koota nii hyvä ku sain istuttuu sekunnikskaa satulaan kun toinen nyki ohjia kädestä.. Loppuraveissa sit taas tasottu ja rentoutu, mut meinasin rupee itkee.. :( So disappointed of myself. Heheh, mut Castello on oikein kiva hobunen!

sori lolbus..♥

Siitä jatkoinkin sitten suoraan taas seuraavalle tunnille, ja ADELILLA!
 Siis Adel on pikkunen eestinhevosruuna, jolla oon joskus kivikautena mennytkin. Piiiitkään aikaan sillä ei ole oikein kunnolla ratsastettu ja sen sain tuntea... Ohjat kun keräsin niin niin tajusin jo et menee kyllä hetki. Toinen yritti jatkuvasti purra kuolaimeen kiinni, ja yritti jäädä ihan pohkeen taakse. Jonkin aikaa jaksoin sitä suostutella alemmas edestä, mutta paineesta hidastui tahti ja oli muutenkin niin pohkeentakana. Päätin sitten niinkuin Tikrulla aina huittisissa ekan tunnin, että annan verkan mennä omissa tottumuksissaan ja vain ratsastaa eteen eteen eteen. Näin sitten tein ja aina välillä vähän haastattelin että joko sitten kuljetaan, no ei, lisää samaa ja puolessa välissä tuntia tuli jo ihan täystasasia käynti pätkiä. Ravissa mulla oli omassa ratsastuksessa hankaluuksia mutta ihan ok, ei pitkään tasaista eikä erityisen hyvän tuntuistakaan mutta laukat ympyrällä meni ok, toiseen suuntaan tosi hyvin! Tykkäsin istuu sen laukassa vaikka se oikeesti näyttää ihan järkyttävältä kun sen peppu nousee niin paljon! :D Ja tota nous muutenkin sitäkin korkeammalle monta kertaa tunnin aikana kun herra vähän loukkaantui raippa palautteesta. ;) onks ok et tykkään kun heppa pukittelee? ei??
 Adel on kyllä kiva poni, ja oli hauskaa vaikka molemmat joutu töihin! Kumpa sillä jaksais jotkut taitavat kunnolla mennä niin hyvä olis. Ennen ollut selvästi parempi mutta hupaisa poni :) Mitään matskua ei ole näiltä tunneilta valitettavasti, mutta Adelin hoitajan blogi olisi tässä jos jotain kiinnostaa.

JA ARGH nyt mul on vakiintunu pari ongelmaa... Mul on tullu jostain ihan pepun reiästä sellainen vaiva kuin etukeno.. Okei kyse on parista sentistä mut yhyy. :< Sit ratsastan kuulemma liikaa istunnalla, ja mun ankkapeppua ilmesty ihan liian paljon Adelin ravissa, killmee..