viime viikko (tet&leiri) // 140 lukijaa??

Moiiiii! Eilen on sitten kotiuduttu TETistä ja oli oikein kivaa viikolla että siitä heti jatkuneella leirillä. :) Tervetulleita kuulemma oltais seuraavassakin tetissä sinne mutta muu paikka tiedossa, joten..

Meidän päivärutiini oli sama jokapäivä ja vaan ekana päivänä oli vähän sellanen '?' -fiilis, tokana päivänä uskals jo omatoimisemmin puuhata. Aamutallia meiän ei kyllä tarvinnut hoitaa mutta kun aamupalat pistetty poskeen niin mentiin heittämään hepat ulos ja sen jälkeen siivoomaan bokseja. Kun se oli valmista niin kaurat sekä lintujen&joskus Elma -possun ruokinta puuronjämillä.. :D Sitten lakaisua ja haravointia ja jossain vaiheessa päivä heinät tarhaan. Hevoset sisään ja sitten neljältä alkoi tunnit joten avustamista ja yhtenä päivinä talutusta. Illalla hoidettiin sitten iltatalli. :) Olin jo ekana päivänä tullut siihen uskoon että vasta leirillä pääsee ratsastamaan mutta yllätykseksi päästiin ke ja to Lambadalla ja Lantulla kevyesti menemään. (piikitys&rokotus..?)
Lambadalla oon kerran mennyt ilman satulaa joskus 2011 kesällä, joten ei ollut oikein odotuksia sen suhteen. Ekana päivänä jaksoi kytätä ja oli virtaisa ja pari pomppua takajaloillekkin tuli koettua. Mutta ei se mitään, mutta se että se oli ihan todella, todella kiinni vasemmalta! En saanut sitä keskiviikkona läheskään kunnolla hyväksi, mutta siinä huonolla ratsastusvarustuksella koitin selvitä pohkeiden ja oikean ohjan avulla, ja vältin vetokilpailua...
 Onneksi torstaina se oli jo sitten paremman tuntunen, tosin tuntui könkömmältä takaa.. :( Mutta ei ollutkaan niin pahasti vasemmalta kiinni ja sain ratsastettua paremmin kahelle ohjalle ja ajoittain oli oikein kivan tuntunen edestä!

Perjantaina sitten alkoikin jo leiri. :)
 Tunnille mulle oli laitettu Farinelli, jolla meninkin viime viikonlopun vikan tunnin ja tykkäsin! Eli ihan positiivisin mielin selkään, ja ai että kun oli kiva kun oli verkat tehty. me gusta :) En muista oikeestaan yhtään mitä tehtiin mutta perus pyörittelyä kaikenlaisilla urilla..? Hehh.
Olis tietenkin ollu kiva jos kuvaaja ois ollu matkassa mutta eipä ollut.

Lauantaina mulla oli aamun koulutunnilla Mat. Sillä joskus vuos sitten menin pari kertaa mutta voi juma meinasin kuolla alkutunnista! Ei hyväksyny tuntumaa, vastusteli, mukisi, vänkyili, gaaaaah. No, jumppailua siinä sitten. Anna sano että pistää nyt vähä hanttii ku ei oo joutunu liikkuu kunnolla pitkää aikaa.. :D
Nooh, sitten vikat 20min alko jo sujuu ja sain korjattua ympyröillä (etenkin laukka) siltä uralta luisumista sekä ajoittain Mat oli tosi ryhdikäs ja hyvän tuntunen, jee :) Hihii, tuli semmonen  fiilis et kerranki läpiratsastin hevosen oikeesti kun oli mun äidillä seuraavalla tunnilla kuulemma tosi kiva!

Iltapäivällä hyppäri, Hanralla sitten - finally! Alkuun voinkin jo tokasta et mun pitäs oppii odottaa sitä loppu tunnin tunnetta, enkä heti alussa oo jo silleen kiittimoro. jos heppa ei toimi.. x) Mut ihan eri hepalta tuntu kun keräsin ohjat.. Vino, epätasanen ja ei niin kevyt mitä oli. Mut meni ehkä 10 min ja sit taas fiilistelyy kuinka ihana hobunen se on. Meiän hypyt meni vähän hassusti, kun askeleiden kans meni vähän pepulle, mutta pisti hymyn huulille kun toinen on ihan tosissaan innostunu nyt esteistä eikä malta kävellä kun paikallakin voi laukata. ;) Eli oli kokoamisvaraa vaikken vielä uskaltanu jostain syystä sitä hyödyntää.


Sunnuntaina aamulla taas Hansu ja siinä kun keräsin jo ohjia niin se tuli siihen ja uijui!! Se on oikeesti niin ihana hevonen. :) Hypyt meni paremmin tänää ja sain vasemman pohkeen läpi! (unohin mainita että on ja oli mulla viime tunnilla liian kuuro sille..). Yks rata sai mut iloseks kun askeleet osu ja heppa imi. Ostais joku sen mulle, jookosta? Rakas joulupukki..

Ja vikalle tunnille toivoin (:o) Taysonia! Pieni eestinpulleroruuna.. Sanon nyt että en oo sillä mennyt koska en muista siitä mitään mimmoinen se oli kun viimeks menin (höps, se oli kamala (= mulle ihan hepreaa sen ratsastus)) Noh, se meni edeltävällä tunnilla jollain naisella ja se vähän pelleili välillä rykäsemällä haluamaansa suuntaan. Pisti silmään kovasti olympian kuolaimen liikkuvuus Taysonin suussa, et ihan oikeesti hirvitti miten joku voi..
 ..Vielä kun ei ole tarpeen. Vipu kääns sitä turpaa maata kohti ihan pienestäkin paineesta, Tayson ei tullut tuelle vaan tuntu pakenevan kuolainta vaan. Käynnissä ihan ok ja laukassa ravissa kun en päässyt vielä istumaan raviin kunnolla niin mun kädet ei olleet riittävän vakaat jotta sillä olisi mahdollisuus tasottua. Jossain 40 min päästä (vasta...) sanoin Kristalle joka sitten vaihtoi ohjien paikat 'niveleen'. Jotenki koko hevonen muuttu, pyrki kyllä heti päästä tähystelemään ja pisti vastaan enempi mutta tuli kuitenkin sillen takaisin ja pääsin ratsastamaan pohkeella enempi ratsastamaan rauhallisempaa tempoa. :) Raviinkin pystyin istumaan häiritsemättä ponia niin paljoa. Laukassa sitten tuli pitkästä aikaa ahaa'ta!! Pikku juttu ja Tayson keveni edestä noin vain! Oih jes, Vipa here I come! Tayson oli oikein kiva tapaus ja oon tyytyväinen mun ratkasuun ohjien suhteen. :) Videota on, editointiohjelmaa odotellessa.. Lupaan tehä mun viime ratsastuksista vaikka koosteen jos haluutte!

''glup...''


Oon tosi pettyny mun kameran  laatuun.. :( voivoi. Tänään ohjelmassa Vipa ja kokeisiin lukemista, jee....