little bit of my year 2012.

Hei vaan kaikille 164 lukijalle, ja tietenkin oikein hyvää alkavaa vuotta jokaiselle. :) Kun omat 'suunnitelmat' meni päin sniibelsnaabaa, on hetki aikaa muistella tätä vuotta alusta loppuun. Kuvat valitettavasti tulee olemaan kaikki melkein Bloggerista jo, mutta pyrin pistämään ennen julkaisemattomiakin.

Pari koostetta ja editoitua videota laitoin, jotkut linkit vähän pissii mutta voivoi.. :D Itse tätä selaillessa kyllä huomaan kehitystä, huomaako joku muukin? Sanokaa myös jos joku ei näy ja mielellään jos haluaa nähdä niin tube tunnus niin pistän sen teille näkyväks. (mulla nykyään vaihtoehtona vain yksityinen&julkinen, jos n yksityinen niin voi laittaa nikkejä jotka saa nähä..jotkut vanhat on piilotettu kun oli erilainen tube, ja ne vissiin pysyny noin.)
Mutta kuva postaus taitaapi kysessä olla, toivottavasti joku jaksaa tsekata.. :)

Noniin....


Vuosi alkoi siitä että minulla oli yksi vuokraponi (Poni) ja vaihoin juuri normi tunnilta intensiivi tunnille. 

Alkuvuodesta olin jo ehkä liian iso Ponille, harjoittelumme oli vielä ihan vain yhteistyön etsimistä sekä loppupeleissä vain maastoilua. Oli paljon lunta, kylmä ja silloin tällöin loskaa..


Vuoden vaihteessa tuli sitten aloitettua myöskin intensiivi tunnit, joka meiän tallilla tarkoittaa siis sitä että max 5 oppilasta tunnilla ja etuoikeus osallistua hepalla (jolla siis menee) tallin kisoihin. Sekä tietenkin aina sama heppa. Vermut oli syksyllä aloittanut tunti toiminnan, ja olin ihan ihastunut jo pelkästään poniruunan luonteeseen! Ekat kuukaudet oli semmoista että ekat 20 min meni vain siihen että jarrut ja kääntöavut toimivat ja heppa kulkisi jotenkin päin. Kuitenkin vikat 10 min oli aina ihan superia.


Vähitellen, tietenkin, Vermut alkoi käymään useampia tunteja jonka seurauksena erilaisia ratsastajia. Kilttinä ponina myös koko ajan vain vähemmän ratsastaneille ja vähemmän ratsastaneille.. Siitä tuli kova suusta, ja nyt meni varmaan aina vähintään puolituntia saada se kuuntelemaan ja rauhoittumaan ja vikat 5 min ehkä oli ok

 
Taskuponi Lucky, tuli maisemiin joskus ihan vuoden ekoilta kuukausilta. :) Ekalla kerralla tuli saatua sitten kovan työstämisen jälkeen poni myötäämään ehkä ensimmäistä kertaa niskastaan pieniksi pätkiksi..Vuokrailin sitä silloin tällöin, aina kun menin kavereideni kanssa heidän hepan tallille. Maastoiltiin ja pidettiin hauskaa enimmäkseen!


Tilannekatsaus: Kaksi vuokraPONIA sekä Vermut vakkarina tunneilla. :)

Ensimmäinen hyppykerta Vermutin kanssa! Epävarmaa säntäilyä, itselläkään ei minkäänlaista estesilmää. Oli silti kivaa! :DMinun ihan ensimmäiset kisat, sekä Vermutin ensimmäiset estekisatkin tuli käytyä vain yhden hyppykerran jälkeen! Olin ihan supertyytyväinen poniin, treeneissä huonosti menneet asiat suju oikein hyvin! Vaikka tosin rata jäi vain 6 esteeseen, kun en ollut ehtinyt rataa edes opetella....... mitä pienistä.


Samalta päivältä kuin kisat. :)

Ponin kanssa sitä samaa, ikuista yhteistyön etsimistä.. Kyttäily otti päähän jolloin kuski turhautui. Ei onnistunut mikään.Keväällä mentiin huittisiin taas! Pääsin ihan ykköstaskuponin luokse, Tikru Pääsin sillä menemään melkein koko leirin sekä kaikki hyppykerrat! Tällöin innostuin esteistä ekaa kertaa kunnolla ja pysyvästi. Tikru the paras

Vermutin kanssa meni jo itkuraivari huonosti.. Se huononi viikko viikolta, itse en edennyt ratsastuksessa joten tuli sitten mietittyä kovasti sen suhteen.


Luckyn kanssa taas - kaikkea hauskaa!! Ei ikinä tylsää vaikka poni kulkisi kuinka huonosti, mutta se ei ollut tärkeintä. Tää poni oli eräänlainen pelastus arjesta. Kuvassa meiän pääsiäismaasto pukeutuminen ;)
 

Ensimmäinen kunnon hyppytunti - varmaan oikeastikkin ylipäänsä! Ellu ja Alica teki radan ja ohjasivat sun muuta. Tätä ennen oltiin hypätty pari kavalettia silloin tällöin ja Luckya sai suunnilleen potkia esteelle.. Nyt lopputunnista jouduin jarruttelemaan jo ihan reilusti! Silloin siitä syntyi esteponi ;)


Vermutin kanssa viimeinen hyppäri, viimeinen intensiivi tunti. Hypyt meni ehkä maailman huonointen, mutta loppuverkassa se oli melkein yhtä kiva kuin silloin joskus, muutama kuukaus taaksepäin..

       
Tuli käytyä myös näihin aikoihin ekaa kertaa raveja kattomassa ja kuvailemassa Maikin kanssa! Oli kivaa. :)


 Vermutista päädyin siis luopumaan kun se oli kuitenkin vielä niin nuori eikä osannut paljoa. Ekaksi ja vikaksi kokeiluksi tuli sitten Vermutin puoliveli, Vipa!
 Tunti meni ihan asklfadfkad, hevonen oli vahva, mutta kummiskin siinä oli jotain sellaista että itse päätin aloittaa sillä. Etenkin seuraavan tunnin hyppykerran jälkeen, tää hobunen osaa hypätä kyllä*! ;)

Vermut jäi kuvioista pois, nyt oli Poni, Lucky ja Vip.
 
*..Se vaan että minä en osannut!Vipan kanssa harjoittelua vain kesää kohti, silloin tällöin meni paremmin kuin toisilla kerroilla, mutta huonosti meni joka kerta. Hah, rankkaa tää ratsastus henkisesti. :D


Huittisissa tuli taas käytyä, toisiksi vika viikonloppu milloin olen Tikrulla nyt mennyt, mutta kyllähän sen ymmärtää.. Kumpa ponitkin kasvaisi ihmisten mukana! 

Fortuna, ekaa kertaa pääsin sen selkään! Ihanaa kun kesä alkoi pilkottaa..

Luckyn kanssa harveni taas jo hetkeksi lisääntyneet käynnit, esteiden korkeus ja ponin imu niille oli kasvanut! Mieltä alkoi painaa se että olen liian iso Luckylle.

Ponin kanssa taas oli sävel alkanut vihdoin, VIHDOIN löytyä! Aina hymy huulissa tallille menossa, Poni oli ihan super kun itse olin hoksannut jotain sanasta istunta.. Jatkuvaa ahaa'ta ja kehittymistä sekä Poni oli alkanut hyväksymään minut 'yhdeksi ihmisekseen'. :)Kesäfiilistelyä :) Ylin näistä kolmesta on viimeinen hyppykerta Luckyn kanssa, se oli ihan tosi hieno!Ajatuksena yksi kesän hienoimpia juttuja on ehkä Backlundin klinikka, vaikka en tosin irti sieltä paljoa saanut. :D Mutta siitä olin tosi tyytyväinen että Vipa oli kivoin siihen mennessä sileällä! 

Yksi ylivoimaisimpia kohokohtia kyllä on ihan varmana se, että pääsin moikkaamaan Maria.. Överby ajoilta, ihka ensimmäinen vuokrahopo, ja rakas semmoinen! Pisti kyllä lehmärouva mut hikoileen mutta ihana se on silti!!..Ja tietenkin esteleiri Hetan tallilla! Tuli vähän reenattua tuota myötäämistä ihan pienimuotoisen huudon kannustuksena.. :D Oli tosi kivaa, ihana opettaja, kivat hevoset ja paras porukka, pusPoni oli näihin aikoihin melkein täydellinen, rakas ponipallero   

 Ylempi kuva kun oltiin uittamassa, alemmat mun konffispäivältä. Lucky rakas...! Vikat kerrat kun sillä olen ratsastanut. :)

Tilannekatsaus vol. mikälie: Vuokraponina vain* Poni, Vipillä en mennyt kesällä kuin vain kursseilla pari kertaa.


* Muttei kauaan.. Random Vip, 'Vip, Vippi'..

Alisan ja mun vuokraheppa ilmotukseen vastattiin, kaksi heppaa Hyvinkäällä. Nyt sitten noin 4 kuukautta näiden kanssa puuhailtu, itsellä Vipin kanssa vähän epätasaista meininkiä, nyt parhaillaan alotellaan kuolamettomien kanssa vahvan suun aukomisen takia... Treeniä, treeniä.

1 vuokrahevonen, 1 vuokraponi + intensiivissä Vipa!

Tunnin jatkuivat, ekat tunnit menivät ihan päin hanuria, mutta sitten alkoi löytymään nappuloita joita en ollutkaan ennen huomannut!

Syksyllä ensimmäistä kertaa hyppäsin Ponilla! Tipuin myös.. :D 

Useamman asian seurauksena, päällimmäisenä liian pieneksi jääminen johti Ponin vuokraamisen lopettamisen tasan vuoden vuokraamiseen.. Poni on opettanut ja kehittänyt kaikista eniten, ja antanut hyvän pohjan tulevaisuuteen. Kiitos, Poni
 Video.

Vippi :)

Foxia, kaverin yp heppaa hoideltiin muutama päivä äidin kanssa! :)


Vipan kanssa alkoi sujua hyvin ja yhellä hyppytunnilla tuli saatua inspiraatiota kun ihan yhtäkkiä se keveni edestä noin vain!! Siitä lähtien suunta ollut vain ylöspäin. Näissä estekisoissa tosin eka este tippui mun huonon esteelle tuomisen seurauksena, mutta taidettiin tulla neljänsiksi?

En muista miten päin tämä oli kisojen kanssa, mutta Jonathan Silfverin pitämä maastoeste kurssi! :D Huonon sään vuoksi esteitä tuotiin sisälle, heh. Parilla esteellä (kuten kuvan) tuli epäröimistä mutta varmasti ihan hyvä juttu meiän oli käydä tuolla! ;)


Tosi kiva TET -viikko huittisten ratsastuskeskuksessa! Ja sopivasti sen loputtua meillä jatku viikonloppu leiri, heheh. :D


Vippin kanssa riimulla. Ihan ok'sti toimi :)

Top vitoseen kuuluva muisto, Vipan ja mun toiset estekisat, ykkössija!

Vippi&minä sekä Ruuben&Alisa.

Huhhuuuuuh!! Voin vaikka vannoa että tästä puuttuu jotain, jotkut väärässä järkässä mutta puff.. Toivon että tykkäätte ja saa kommentoida. :)) Nyt tämä neiti menee herkuttelemaan telsun ääreen, ja myöhemmin varmaan kattelemaan raketteja, heippa!