''ehkä hevonen onkin se paras peili''

Aiheeksi otankin nyt motivaationi ratsastukseen tällähetkellä. Ei päivitystä nyt viimeaikojen ratsastuksista. Okeiokei, pari kuvaa loppuun mutta nyt vähän pistän ajatuksia kirjotettuna! En tiedä kuinka epäselvä vai epäEPÄselvä tästä tulee ja kuinka kauan menee kunnes poistan..here we go..

Syksyllä mulla oli ihanteellisin tilanne ajatusmaailman suhteen ratsastukseen ja siinä kehittymiseen. Kaikki oli kivaa, kaikki hevosit oli aina kivoja vaikka ei ehkä mennyt kovin hyvin ja vika oli minussa ja kuitenkin tiesin sen. No mutta katse ylös ja ilosin mielin kohti seuraavia ratsastuksia. Muutama kaveri olikin jo vähän kummastuneita kun kokoajan jankutin että teki mieli mennä ratsastamaan mutta niinhän se oli!

Tämä ''vaihe'' kestikin ihan jouluun saakka. Siitä sitten on sitten vähitellen lähtenyt kääntymään tilanne, hiiiiitaaasti...

 ..Kunnes HURK'issa leirillä tulikin sitten se historiani huonoin ratsastusputki jonka jälkeen en koe sen loppuneen... Nyt kun mietin ajatusmaailmaani tältä vuodelta niin kai se on jo huolestuttava - ja kehittymisen kannalta äärimmäisen huono. En tiedä mistä kaikki paine. Miksi kaikki pitää olla yhtä hyvin kuin henkilöllä X, miksei saa olla virheitä, miksi pitää olla täydellinen....Muistutan tähän väliin että puhun omasta ratsastuksestani. Nykyään jos hevonen ei ehkä toimi niin hyvin kuin mielestäni tulisi, niin turhaudun, eikä siihen tarvitse montaa yritystä. Suutun hevoselle ja tulee itkuraivari fiilis koputtelemaan.

 En kummiskaan halua koskaan sortua satuttamaan hevosta, mutta myönnän kyllä jos monta kertaa yrittänyt vaikka siirtää hevosta käyntiin laukasta ilman mitään reaktiota, niin tuleehan sitä jämäkästi käskettyä. Mulle tulee kuitenkin niiiin herkästi huono omatunto jos joudun tekemään kerrankin liian paljon kädellä, ai että. Käsien kanssa mulla on hirveän vaikea saada se ''tuntuma'' jota voisin pitää kaikkien kanssa ja muutenkin saada käsille se oikea paikka. Oikean käden tilanteesta olen ihan tyytyväinen kun mietitään mun voimatonta ja jäykkää vasenta kättä. Turhauttaa ajatuskin etten tällä hetkellä kykene ratsastaessa tarjota sitä parasta mahdollista tuntumaa kummaltakin kädeltä.. 

Jalkojen kanssa taas.. Noh, ruumiinrakenteeltanihan olen erittäin pitkä jalkainen lyhyellä selällä. Tiedän sen, enkä pidä siitä. Tämä kun liitetään ratsastukseen, peilistä katsominen saa joskus mulle pahanolon. Häpeän kuinka naurettavalta voinkaan näyttää?! Ja miksi niiden pitää heilua harjotusravissa?? Viime kerralla oli itku niin lähellä että äitini joutui kieltämään katsomasta peiliin. 
Syksyltä on säilyny siis se että tiedän hevosen liikkumisessa olevien vikojen johtuvan minusta mutta en voi hyväksyä sitä. Syytän itseni sisältä melkein verille vain sen takia jos vaikka hevonen veti vahvaksi kokonaiseksi lyhyeksi sivuksi koska tein jotain, gaah!! Sama myös että tiedän, TIEDÄN etten koskaan, ikinä, never, ever, voi näyttää niin kivalta hevosen selässä kun vaikka henkilö X. 
Tiedän nämä asiat joka on yleensä hyvä asia, mutta kun osaisin lähteä korjaamaan niitä. Kokonaisuudessa kaikki johtuu loppujen lopuksi siitä että ajattelen vain mitä muut minusta ajattelevat. Stressaan miltä näytän muiden silmissä ja äh.. Nyt pitäisi vaan ryhdistäytyä ja koittaa päästä joskus hyväksymään miten asiat on. Toivon kovasti että saisin tuon syksyisen fiiliksen takaisin, että olisi taas kiva mennä ratsastamaan. Voihan se olla teini-iän oikkujakin tämä, heh-heh.. ;)

Alisan ratsu, Ruuben. Kokeilin hetken ja jotenkin kyseinen ratsastus sopiikin oikein hyvin tähän postaukseen..

..Ja sitten tutumpi ukko, Vip ♥

16 kommenttia:

 1. siis nelli... haluisin noi sun pitkät jalat?! näyttää iha sika hyvält etenki ratsastaes :) oikeesti!

  VastaaPoista
 2. ai foxin kanssa meinas tulla itku? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joo ku menin harjotusravia ja kyyläsin miltä näytän.. ei siis foxipoxie vika ollu siinä :)

   Poista
 3. Sä olet kuules ihan huippu hyvä ratsastaja ! Kuvissa ja videoissa sä meet aina niin sievästi, että huhh ♥ Mä jopa kadehdin sun ratsastustaitoja ;) Joten älä murehdi, sä oot just hyvä sellasena, ku nyt oot !! Ja aina pystyy kehittymään, mutta pikkuhiljaa. Älä haukkaa liian suuria paloja kerralla, vaan lähde korjaamaan asioita pikku hiljaa ! ;) Oon saanut susta muutenki tän blogin/videoiden kautta iha sika hyvän kuvan, ja vaikutat tosi iloselta/positiiviselta/sellaselta joka olis ilo tuntee ja olla kaveri ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. _kiitos_..!!♥ ihan mielettömän paljon, ja nimenomaa ku osais ottaa kerralla pienemmät vaatimukset ja nauttia niistä onnistumisista! ku pääsis tästä helveti perfektionismaisuudesta eroon.. mut kiitos kuitenkin ihan hirmusesti :')

   Poista
 4. Mustki ratsastat tosi hyvin,ja oon samaa mieltä Pihla sun kanssa.Kaikki ratsastaa erillailla,mut sulla se näyttää hyvältä=) Oon nähny sun ridaamas Vipil tosi useesti ja nään aina vaa positiivisemman ulkonäön (en osannu kirjottaa tota miten pitäis9 mut tarkotin et ratsastat mun mielestä ainakin tosi hyvin Vipillä joka kerta,joskus ku kattoo nii aina vaa paremmin=)

  VastaaPoista
 5. Siis sähän näytät just täydelliseltä tuolla selässä ja ratsastat tosi hyvin! :)
  Oon kateellinen ridaustaidoilles.. o_o (;

  VastaaPoista
 6. Sähän oot ihan super hyvä ratsastamaan! Näytät tosi hyvältä joka hevosen selässä! Sun taidot kelpais mullekki! :)

  VastaaPoista
 7. Lollun kanssa samaa mieltä, sullahan on just (koulu)ratsastajan jalat!

  VastaaPoista
 8. kiinnostus heräsi... mysteeri X! >:) nojoo mut mun mielest sä oot tosi hyvä ridaa ja istunta on tosi kiva, tasanen eikä jalat heittele edestä taakse/ sivuille metrinhalkasijalla kuten mulla... :( ja näytät kaikissa kuvissa tosi kivalta ja en tiiä jos sul ois pidempi selkä näyttäis jotenki hassulta ja jos sul ois lyhyemmät jalat näyttäisit urpolta... ei ne lyhyet jalat sovi kaikille! ja musta noi on hyvät ;)

  VastaaPoista

kommentoida voivat kaikki Google -tilin omaavat henkilöt ☺