analysointia tähän väliin

Innostuimpas taas kirjottaa teille, ja nyt vähän meiän ilmansatulaa menoista. Idean sain parista kommentista, kritiikistä, anonyymeiltä.. Mutta no hard feelings, en kirjoita purkaakseni olematonta pahaa oloa, vaan ihan taas vähän analysoidakseni istuntaani! Kuitenkin tarvitaan ne kommentit esille:

Muuten ootte tosi hienoja, mut koita rentouttaa jalkas, nyt puristat ja takerrut niillä aika paljon.. :)

miks meet ilmansatulaa? koska istut tuoliistunnassa ku meet ilman, ja onks pakko työntää toi huopa tonne selkää, voisit ottaa vaa pois ku se näyttää vaa rumalta ku se on tuol pyllynpääl

Kuva 1. 

Kuva 2.

Kuva 3.

Hmm. Minulla on pitkät jalat. Poni ei ole iso. En tiedä olenko sitten ihan harhateillä, mutta ratsastaessa olen oppinut sen, että jalan tulee olla lähellä hevosta. Tietenkin sen tulisi myös olla pitkästi ja rennosti alaspäin, mutta entä ilmansatulaa? Siellähän joutuu joka hetki tasapainoilemaan muutaman asteen enempi kun satulalla, eikä tässä mikään tuki ole asettamassa jalkaasi ''ihanneasentoon''. Tällöin automaattisesti jännittyy liian moni ylimääräinen lihaskin, ja se paistaa mulla jaloissa ja hartioissa. Samaan viitaten, jos sitten minulla olisi se jalka rentona pitkänä kohti maata, miten voisin vaikuttaa sillä hevoseen? Tällä hetkellä Copper (sekä oikeestaan hyvin monikin ratsastamani) tarvitsee sitä jalan tukea, moni jopa paljon. Kun minulla sitten on se jalka lähellä (kuten äsken myönsin jännittäväni jalkojani), niin en kyllä missään nimessä purista sitä ponia! Polveni eikä reiteni purista itseäni kiinni, vaan ainoa kohta millä pyrin ja suurimmalta osalta sitä kosketan ajatuksella, on alapohje. Joissain kuvissa sitä käytän enemmän tai vähemmän, mutta ratsastaessani tulee apu -> reaktio -> vapautus. En ole passiivinen siellä hevosen selässä.


takerrun ♥

Katsoin eilisen koosteen tuossa pari kertaa putkeen. Mun mielestä selitin juuri kaiken sen, ainoa missä omaan silmään pisti ''puristaminen'', on tuo pysähtymisen yritys, jossa poni nakittaa persettä sivulle. Pitäisikö mun antaa jalan olla rentona ja ponin tehdä mitä lystää, vaikka mulla olikin selvä ajatus mitä siltä vaadin? ☺

Kuva 4. 

Sitten tän äärimmäisen älykkään Anonyymin kommentin vuoro! Kuten sulle jo vastasin kysymykseen, niin vastaan nyt tässä kaikillekkin. Menen ilman satulaa koska Copperilla ei yksinkertaisesti ole tällä hetkellä istuvaa satulaa... Ja kun se tulee, niin kuulkaas saatte silti nähdä sitä menoa satulatta, lupaan!
Huopa ollaan asetettu selkään huvin vuoksi, myös pieni syy on housujen säästämisessä. Tämä Anonyymi kommentoi siis tuon kerran postaukseen mistä Kuva 2 ja 3 ovat. Tuohonkin voin vastata yksinkertaisesti, olin asettanut sen huonosti! (Siitä oppineena, Kuvan 4 kerralla ei huopa mielestäni tainnut valahtaa ollenkaan samalla tavalla!) Ja kuule, noin pitkärunkosella ponilla menee hetki että se ehtii sinne pyllyn päälle.
 Sen olen huomannut, että valahdan ilmansatulaa itse usein taakse.. Ja kunnon tuoli-istuntaa näkyy kun menen Vippillä, jolla onkin kyllä vaikea ravi istua, eikä vain minulle. Kuva 1, näyttää, että näin käy myös Copperilla joskus! Siinä myös on jotain tekeillä, joka syystä tai toisesta sai taas ylimääräistä jännittämistä aikaan, ja siinä näkyy tuoli-istunta. (oikeestaan jos vielä selkä oli itsellä takakenossa niin siinä olisi mun mielestä se ''täydellinen'' tuokkari)

Mutta se, mistä mä oon yllättyny on ettei tätä kritiikkiä tullut mun hartioista. Siis musta toi ihan järkyttävän näköstä, pistää omaankin silmään toi jäykkyys mikä siellä piilee! En oo mikään vertysä kaveri tosiaankaan, mutta tätä mä pyrin korjaamaan ajan kanssa. Yleensä mulla on kädet ollu ihan ok kylkiä pitkin, mutta tuossa koosteessakin pilkistää aivan liikaa seinää niiden välistä. Ja ennenkuin tästäkään tulee sanottua, niin käsiähän pidän laukassa noin korkeella ettei ponin pää tipahda - jos en näin tekis, niin kyllä sitten tulis valia luotiviivasta! Oi että tätä maailmaa.

Mun mielestä istunta on loppujen lopuksi hienosäätöä.. Kaikki jotka tunnen, tietää kuitenkin kuinka itsekriittinen olen sen suhteen. Mutta kaikkein tärkeintähän on se vaikutus hevoseen, se että sen on hyvä olla ja se tekee pyydetyt asiat mielellään. Siksi minua ei nyt kaduta oikeestaan tippaakaan, että näytin niin rumalta, sillä ei se nyt niin pahapaha voi olla kun poni on niin upean näköinen? Ainakin toinen meistä edustaa, se riittää mulle. ♥


Oon nyt taas vähän pohtinu mitä jos laittaisin anonyymeille estot - arvostan suorasanaisuutta ja musta on naurettavaa päästää pelkurit kirjottamaan nimettä mitä vain. Siis ihan oikeasti, minä olen kehittyvä ja harjoittelen ja pyrin kokoajan paremmaksi, niin tietenkin arvostan jos joku huomaa jotain korjaamisen varaa ja esittää sen. Seuraava pulma tuleekin, että miten. Jos yhtään muistatte esimerkki kommentteja (jos ette, niin selatkaapas takas), niin tuo ensimmäinen on ASIALLINEN, hyvin esitetty. Kehua en kyllä tahtonut ymmärtää, mutta tietenkin antaa aivan eri vaikutelman kokonaisuutena kuin tuo alempi, eikö vaan? Toisessa ei tunnu olevan päätä eikä häntää (mahdollisesti ei myöskään silmiä kun pepusta puhui..).


Kiitän kummiskin näitä kommentoijia, te saitte aikaan tämän kirjoituksen, ja hurjan motivaation kehittyä lisää. Kiitos!

Voisin myös kiittää nyt niitä monia jotka ovat kehuneetkin meitä, kiitos! Aivan ihanaa kuulla semmoista kommenttia, eivätkä ne jää näiden varjoon

r. Ruuben

t. Ambroisine Star

r. Random Vip

t. Copper Cloudt. Copper Cloud

En ole hyvä ratsastaja mutta yritys on ihan helvetin kova.

12 kommenttia:

 1. Asiaa,Nelli! Musta ainakin kehityt koko ajan!:) Jotkut asiat on vaikeita jotkut taas ei.Mut hei,ajan kanssa kaikki korjaantuu:)

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä teksti hei! Mun mielestä kyllä puolet potaskaa, sä oot nimittäin oikeesti hyvä ratsastaja. Susta ei ulospäin huomaa, mitä teet siel selässä, ihmettelee vaan vieressä mites toi noin tasaselta näyttää :3 SÄ OOT TAITAVA! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi onkkuu.. toi ilahduttaa niin paljo koska must tuntuu et se säädön määrä paistais napapiirille asti! voi kiitos♥ sinä olet!

   Poista
 3. hyvin kirjotit ton tekstin! sä oot oikeesti tosi hyvä ratsastaa ja toi jalan paikka on pikku juttu jos kattoo ponia!! kuina moni noista kommentoijista jotka vaa dissaa oikeesti sais ton ponin kulkee tollee?! haluisin sen nähä... oot nii hyvä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! ja NIII-i, eiköhä se poni oo tärkein.. hehheh kiitos paljon, sinä olet hyvä ♥

   Poista
 4. toi viimenen lause XDDDDDDD hienosti jaksoit kirjotellla!! ;O)

  VastaaPoista
 5. perkele ku nää sun postaukset ei tuu meille, ei olla nähty melkee mitää näist uusista... Ärsyttää, mut hei tää oli nii hyvä, jotku pellet taas huutelemas! Sun kannattaa tajuu et sun ratsastus on siistii, ratsastat aina niiku tasaisesti vai mite sen sanois sillee et koko tunti on siistii ratsastust :) ja sun istunta on nii braa, ehkä joo copperilla saattaa tulla tuoli-istunta mut haloo nii tulee kaikilla muilki jotka menee vähän pienemmäl ponol ja haluu pohkeen joka nyt on tärkee asia ainaki oon sun kaa samaa mielt ton asian kans!! Ite ainaki tykkään kattoo sun ratsastust tosi paljon, hienoo työt kamu :* mut hyvä postaus nenaali <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. blogger on nii kusinen!! haha eikä fanny XD hyväää jos siltä näyttää, mut kiitoskiitos ♥♥

   Poista
 6. Ei kannata välittää ihmisten kritiikistä. Netissä on vaan niin helppo ANONYYMINA kritisoida toisten asioita.. Jos on jotain sanottavaa nii ois aikuinen ja kommentois edes omalla OIKEALLA nimellään! Minä oon nähny ku sinä ratsastat ja se on tosi hienon näköstä, paskat mistään jalan asennosta kunhan kyydissä pysyy ja hevonen kulkee rentona ja on tyytyväinen! Eikös se ole pääasia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos kivasta kommentista! samaa mieltä, että jos on pakko jostain huomauttaa, niin pitäisi nimellänsä uskaltaa... :)

   Poista

kommentoida voivat kaikki Google -tilin omaavat henkilöt ☺