kisapostaus! [sekä niihin treenailut]

//postaus kirjotettu 26.8

En tänneppäin paljastellutkaan, mutta oli jo reilu viikko sitten tiedossa käydä suorittamassa joku rata PunRan seurakoulukilpailuissa. Mielessä oli alkuun mennä kaksi rataa, mutta Natsku menikin sitten Copperilla sen C:n, joten vaihtoehdoksi jäi B! Mun ihan ensimmäinen B olikin, ja no..

Perrrrjantaina Liisan kanssa pidettiin ponipäivä! Copperilla menin melkein viikon tauon jälkeen, ja ekaa kertaa harjoittelin radanosia sen kanssa. Unohtelinkin rataa jo heti, mutta aika nopeasti rupesin tekemään toistoja pysähdyksistä. Omasta säädöstä poni lähti herkästi pakittamaan, tai muuten vain keikuilemaan, mutta kyllä ihan hyviä nyt tuli kuitenkin aina välillä..

Pikaselta katsottuna hyvä!..

..mutta entäs nyt??

Menin aika kevyesti, ja koitin saada tiettyä tunnetta, jolla ehkä kisoissa menisin. Annoin Copperin nyt olla enempi tuella, kunhan otti pidätteet vastaan ja oli tasainen.. Loppuravailuissa poni lähti tosi kivasti venyttämään, sen kanssahan on pulmailtu miten saada se tajuamaan, kuinka venyttää eteen-alas. Se siis on hoitanut loppuravailut aina vähän niskoja nakellen, kun alkaa tilaa edestä antamaan vähänkin ''liikaa''. Nyt se oli riittävän tasainen ja venytti jopa askelta enempi, good girl!

En oo ehkä täällä edes sanonut, mutta käyntihän on meiän suurin heikkous!..jaa miksi?
No koska poni ei malta kävellä kun voi ravatakkin! 

(kuvassa omaan silmään tosi hyvä kaula!)Huomaan aina kuvista vaan, et en osaa istuu sen laukassa tippaakaan!   

tyytyväisin mielin pääsi ratsatuksen lopettamaan!


Copperilta riennettiinkin Matinkylään, jossa Liisa ratsasti oman vuokraponinsa. Mut nakitettiin sitten kyllä kans Karpalon selkään, mutta kuvia en ole siitä saanut, ja no.. miksi pistäisin tänne teille ruodittavaksi, aivan liian isohan sille olen! Mutta kiva poni sekin oli, ois ihanaa olla ponikokonen.

Liisa & Karpalo!

Yllä olevat kuvat (c) Liisa, paitsi Karpalo kuvat (c) minä.

***

Lauantaina olikin vikat virittelyt edessä, ja olikin aika onnistuneet! En kauaa edes mennyt, mutta nyt pikemminkin vain ''virittelin'', en rataa tainnut tulla edes kertaakaan. Nostot oikeeseen sujui tänäkin päivänä hyvin, ja poni vilautteli taas toinen toistaan hienompia keskiraveja! Ongelma oli vaan, että se paras kohta kesti aina vaan hetken, joten tulin muutaman kerran useammin korjatakseni sitä. Kuitenkin aina keskelle hyyty, ja lopussa taas muisti poni vähän työntää halutulla tavalla. Pääsin kuitenkin lopettamaan taas positiivisin fiiliksin, vaikka suutuntuma oli taas astetta vahvempi.

ps. näytän ihan hulluna kouluratsastajalta seuraavissa!!


me gusta muoto! (kaulaa voisi hieman enempi olla)

hupskädet.. ihan hirmu turhauttavaa, koska oon oikeesti tehny työtä niiden kanssa ja päässy taas levähtämään..ihan MIELETÖN!

päivän kuvat (c) Oona!

***
Jo perjantaina olin päässyt pahimmasta jännityksestä pois, ja positiivinen fiilis ylsi lauantaille! Kuitenkin; sunnuntai, aka kisapäivä..
Jännittäminen alkoi tietenkin heti kun päästiin autoon istumaan! Sain onneksi hengähtää aika pitkäänkin, sillä C:ssäkin oli hirveän monta lähtijää. Näin Natskun ja Oonan radat kokonaan, ja kummallakin meni kivasti! Pallero myös oli päivän yllättäjä, mutta siitä Oona omassa blogissaan varmasti kertoo.

(c) Alisa
loput kisakuvat (c) Erica, video (c) Alisa, kiitos ♥

 Menin heti verkkaamaan kun sai, vaikka olisin ihan hyvin voinut odottaa enemmän. Käveltyä tuli tosi paljon, sillä aikaa oli, eikä poni tuntunut hinkuttamista tarvitsevan. Menin aina pikkupätkiä, josta heti kiitos ja käynti. Sitten tulikin aika mennä radalle, ja se oli menoa!

''Nopeasti vaan alta pois''


Aloitettiin tietenkin heti aivan superhienolla sisääntulolla, epäsuoraan sekä pysähdys oli kuin oppikirjasta, ''älä tee näin'' -esimerkkisesti! Mulla tuli siinä ihan tenkkapoo, että pistänkö sen nyt seisomaan suoraan, vai onko peli jo menetetty sen suhteen, ja antaisin olla..No, jälkimmäiseen päädyin! Sitten tuli tuo harmillinen väärä laukka, mutta all on me, hoidin tosi huonosti. Sitten se arvattu, eli pieni väärin ratsastus, ihan mun tyylisesti! Tein myös huolimattomia teitä, sekä ihan toivoton tuo meidän käyntiosuus.. Laukka oli tänään huonoa, se tajuttiin Natskun kanssa aikasessa vaiheessa (pohja oli kengättömälle ehkä huono ratkasu). Ravi oli jotenkin epätahtista tietysti myös, MUTTA.. Pysähdykseen olen tyytyväinen, sekä keskiraviin joka jatkui koko lävistäjän!! Poni oli selkään myös hyväntuntuinen, (muoto kyllä kävi liian syvällä, mutta oli hyvä kädelle!!) ja ihaninta on se, ettei poni tehnyt mitään typeryyksiä!
 Loppusuoralla toinen tuomareista nyökytteli päätä meidän haahuilujen mukaisesti, joka huvitti JA hankaloitti entisestään.. Haha!

Saatiinkin sitten nöyryyttävät 54% radasta..

Pettynyt prosentteihin, tyytyväinen poniin!

"hehe moi tulin tänne vähän kisaamaan"hyvä minä!! (poni iha nutturalla)

Meidän ensimmäiset yhteiset kisat ovatkin nyt takana, ja kyllä vähän hapan maku suuhun jäi - jännitin niin kovasti.. Tällä ponilla kyllä voisin jatkossa ottaa uusiksi, eiköhän rutiinilla tuokin puoli hoituisi! Tänään otettiin sitten ihan rennosti, tai no, kuskilla pieni pelko perseessä kun poni veteli ihan täyttä vauhtia hiekkakuopat läpi jarruitta... Kivaa oli kummallakin, eiköhän perjantaina palata taas treenailuun. Pieni motivaatioaalto tästä kyllä tuli taas, jeejee! Lopettelen postauksen parilla kännykkä kuvalla, hope it's okay!

                                 Kiitokset Natskulle kyydistä ja ponin lainasta, kiitokset Oonalle kisahousuista, kiitokset Louhikselle kisapaidasta, kiitokset Alisalle kisahanskoista, kiitokset Liisalle kisakannuksista sekä kiitos kuvanneille kaikista kuvista ♥

''Kiltinoloinen poni. Tarkkuutta ratsastusteihin, laukassa takajalka voisi toimia aktiivisemmin. Istut ryhdikkäästi.''

23 kommenttia:

 1. Karppiis ;) ja teil meni hyvin! :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. copper on!

   ja toi banneri, haha otin yhen kuvan ja läjäytin efekti ja reunat! koht tulee susannalta joku ihana niii..<33

   Poista
 3. oij, toi karpalo oli jatilan tallilla kesällä leirilllä :) !

  VastaaPoista
 4. oii ihanat, hienosti menii! just siististi :) en tajuu, ei toi näyttäny huonolta ollenkaa... hienostii ♥ :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ♥ poni oli hyvä, ite mokailin too much! XO

   Poista
 5. vauu tosi siisti rata! :)) mut hei täs pari vinkkii miten saa kerättyy lisää piesteitä vähällä työllä (kokemusta on ;D) eli: voltteja ei kannata tehdä liian isosti, mutta ympyröiden taas pitäisi käydä kunnolla pitkillä sivuilla ja keskihalkaisijalla. Loivalla kiemurauralla kannattaa käydä mieluummin vähän yli keskihalkaisijan kuin sen alle. Pydähdyksissä kannattaa myös laskea pari ylimärääistä sekuntia, ja ravi-käynti-ravisiirtymisissä pitää näkyä selkeät käynti-askeleet. Eli kunnollisilla teillä ja maltillisuudella saa jo aika helposti ylimääräisiä pisteitä. Tosiatettu on! :D
  Nyt sitten vaan teijän kisaura kunnolla käyntiin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeejoo hyvä mä... eli siis lisää pisteitä ja todistettu on :D

   Poista
  2. hitsi, kiitti ina ihan hirmusesti!! piristi ihan kunnolla, mut viitiks selittää mulle viel kymmenen metrin voltin! XD en oikee hahmota sitä..
   hauskint tos oli et mä oikeesti olin tuntevani et Copper kävelee.. oh lord

   hehe ;) saa nähä! kyl on pakko käydä jotku pyöräyttää, en helvetissä haluu jättää noihin prosentteihin!

   Poista
  3. 10 m on puolet siit radan leveydestä. Ku se rata on 20x40 eli 20 m nii ku käväset siinä puolessa välissä (ehkä vähä vajaa) nii hyvä tulee ;)

   Hyvin meni kisat!! :3

   Poista
 6. Ihania noi kuvat <3 toi rata oli kyllä hieno ! Varsinkin ne kohat, kun teillä onnistu :) mutta hei, annat kato niiden tällä kertaa voittaa ja ens kerralla sitte ite meet ja rökität ne ;)

  Ps. Kiva toi banneri, ehkä turhan yksinkertainen omaan silmään, mutta kiva kuitenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos ♥

   aa juu, pistin vaan kuvan kun edellinen kyllästytti! ihan väliaikanen vaan.. :)

   Poista
 7. Näytit niis treeni kuvis ihan kouluratsastajalta... MUTTA... sulla oli liian lyhyt jalkkari kouluratsastajaks :-) Tiedäthän niillä on niin pitkät jalkkarit ettei pysty melkein keventään. Ja hienosti poni kulkee :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juujuu ihan tiedossa on.. MUTTA.. tää on kummiskin poni, ja ei näin pitkil jaloilla voi oikeen mennä tuupparijalkkareilla jos haluu ees jotain saada aikaseks ;-)

   thanks!

   Poista
 8. ihana toi banneri!! alko heti hymyilyttää ku tänne bongauduin XD ♥♥ ärsyttää ku blogger ei ilmota näistä :'( mut näyttäviä olitte ja hienot tytööt!♥♥ :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 blogger ei ilmota sunkaa mulle!! khihi thanks :*

   Poista
 9. hieno rata, vaikka oliki poni aluks vähän ''levoton'' niin mun silmään hyvä ja siisti rata pienistä huolimattomuus virheistä lukuunottamatta :) Copper aka copteri on söpööö <3 ++++ kivoja kuvia nelsson ;))!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) coptero is <3 kuvaajille kunnia!!

   Poista
 10. hyvä nellbaanuit ;) toi banneri on vähän ihmeellinen XD

  VastaaPoista

kommentoida voivat kaikki Google -tilin omaavat henkilöt ☺