polo-cross kurssi & tiistai 8.1!

Viime viikollahan tosiaan osallistuin poikkeukselliselle kurssille - hevospoolo kurssille nimittäin! Kolmen päivän kurssi ja joka päivä 2h + ekana päivänä pieni teoriahetki.

Yllätyin ihan kunnolla kun listassa ei lukenutkaan mun nimen jälkeen 'Vip'. Ei, vaan Adel!
 Teoriassa meille vaan selitettiin kevyesti miten pelissä toimitaan yms. perusjuttuja. Opettajana meillä oli kiva tyyppi, Cecilia. :)

Harjotukset alkoivat maasta käsin, siinä itse totutellessa mailaan ja palloon sekä tietenkin hepan totuttelua. Adel oli ihan chillinä siinä, jotkut jutut tosin jännitti pikku miestä. Tätä tehtiin aika kauan, mutta ei edes tuntunut pitkästyttävältä, oli oikein hauskaa, varsinkin sitten heittely pari ratsukolle. Päästiin sitten nousemaan selkään ja mentiin piiitkään vaan käynnissä, pallon nostamista maahan sekä ilmasta kiinni ottamista vähitellen. Yhellä kädellähän periaatteessa ohjattiin mutta Cecilia painotti että istunta on tosi tärkeässä roolissa. Toinen käsi oli sitten vapaa mailalle. Adel herkisty itseasissa istunnalle todella nopeasti! Jarruttaessa piti vain vähän laittaa painetta ja kohottaa kättä kun istunnalla tapahtu loput! :) Hyvä aapo! Kääntäminen oli vähän vaikeampaa mutta onnistui.
 Saatiin harjotella myös sitten ravissa pallon nostamista maasta joka oli aika vaikeaa aluksi kun unohti painaa mailaa tarpeeksi maata vasten, sillä liiän kevyesti se vain pyörähti sen yli... :D
 Kaksi tuntia meni hujauksessa, Adel oli rentoutunut sen aikana ja kun saatiin loppuravailla vikat 10 min niin Adelhan yllätti mut totaalisesti! Siinä vaiheessa kun luovutin mailan ja sain ohjat kumpaankin käteen niin kun vain irrotin ponin kuolaimesta ja rupesin ratsastamaan pohkeella niin Adel toimi kivasti! 

 
mun ranteet, hohhoijaa.. mopoily tarve oli, mut älysin korjata seuraavaks kerraks! Ainoo vaa et mun vasen käsi haluu välttämättä olla noin, tässä siitä pyrin päästä eroon..

                               

 

 

  

 


 


 Torstaina samalla tavalla 'verkka' ja aika samanlaista mutta taso 'korkeemmalla' jos niin voi sanoa, eli vähän vaativuutta tehtäviin enempi. :) Nyt oli enemmän porukkaa katsomassa, loppuverkka meni huonosti kun jännitin..... Oppis vaan keskittyy omaan ratsastukseen niin jes.

 ''Holy nugget!! WHAT is that!''

Tunnin loputtua Cecilia sitten pyysi jos otan Romeon perjantaina (joka oli ollut jonkinmoisena käsihevosena nyt opella) jotta Adel saataisiin pikkusille kun Romeo vähän pupuilee.. Noh, tietty suostuin vaikka olisin Adelilla halunnut mennä. Mutta kans Romeolla, hahah sillä menin sitten viimeksi (koko) syksyn 2011!! Kummiskin sano että voin vaikka vaihtaa puolessa välissä kun se vaihto tavallaan Romeon kanssa paikkoja (tuli ns. käsihepaksi)
 
 
 
 

 


Menin sitten pupupöksy Romeolla perjantaina puolet tunnista, kun opettaja sitten ehdotti että sain vaihtaa mikä oli kiva koska Adelin kanssa jäi vähän möks maku sekä muutenkin kun ''työstänyt'' sen kanssa pari päivää jo ! Romeo jännitti kovasti mutta aina rauhoittui kun pyöritteli hetken sitä mailaa. Meni ihan ok sen kanssa, mitä nyt pelkäsi mennä kahen tötsän välistä. Voi kyllä.
 Sain sitten vaihtaa kun teki mieli kummiskin mennä Adelilla VAIKKA olisin ihan hyvin voinut jatkaa Romeolla muttamutta.. ;)

  
Oli hauskaa :Dd clarrrrrrrrrissa

 


Nyt oli kanssa äiti kattomassa ja pääsin näyttää mistä olin sille kans puhunut, nyt Adel toimi ihan tosi kivasti!! Käänty istunnalla ja kun painoi vastakkaista ohjaa kaulaan sekä jarrut oli hyvät! Aapo hehhe.. Tällä kertaa saatiin ottaa lopussa pientä pelin poikasta ja oltiin Clarissan (&Rolexin) kanssa aeka voittamattomia! ;) Loppuverkassa taas Adel oli kiva, oijj oon nyt ihan tykästynyt siihen pikku poikaan!

Oli kyllä ihan tosi kivaa, ja suosittelisin!! Niin hyvä tuuri on että treenit jatkuvat niillä jotka haluavat, ensi sunnuntaina kymmeneltä. ;) Toivottavasti saan jatkaa Adelilla... :D hihi.. Uusi alkeiskurssi myös ollaan järkkäämässä, menkää ihmeessä kokeilemaan!kuvia olis ollu lisää mutta kiire nukkumaan enkä jaksa tapella bloggerin kanssa no more.....

EILEN meni koulussakin kivasti ja illan tunti kruunaks päivän happy dayksi!

Eli, Vipa! Oli kyllä ihan superouto boksissa, käyttäyty huonosti..? Yleensä se on sellanen möllikkä mut nyt napsi mua lähes kokoajan. Weird..... Meillä oli eka tunti loman jälkeen siis juu, ja tehtiin kn specialin radan osia. Kun otin ohjat niin meni hetki että tasottui, pidempi että rauhottui. Kun päästin keventelee niin meni jarrujen kanssa aina hetki, jakso ehkä mennä mun vauhtii pitkäsivun pitusia pätkiä ja sit alko taas lisää tahtia. Suusta ihan ok, ei kevyt, paitsi välillä kun jotain puuhasin. Mulla oli pitkä raippa, joka voi ehkä vaikuttaa vauhtiin mutta ekaa kertaa jarrut meni kyllä läpikin eikä tullut vetokilpailua! Sain tarpeen tullen kans näpyteltyä pohkeen taakse, aah oon varmaa oikeesti joku raipparatsastaja, tuki&turva. eiku
Verkkalaukat meni meiän asteikolla.......Hyvin. Ratsastin ihan siirtymisestä lähtien, ja nyt ei tullut sitä tunnetta että kaivan pohkeella vaikka piti sitä kovasti tukea, ei vaan mun jalka pysty oleen rentona ja pystyin rehellisesti sanottuna istumaan sitä laukkaa sillä ensimmäistä kertaa. Yep. Välillä tuli sellasia pätkiä (askeleen mittasina ehkä) että se suoristu kokonaan ja laukkas ylämäkeen, voi että kun sais sen vetää niin kokoajan! Jäykkä se oli, ja sisällepäin taivutus oli aika kamalaa mutta oon ilonen jo nyt koska meil meni paremmin kun ikinä enne ja uiuiii!
 Harjotusraviin istuessa se mukisi sitä tosi paljon, tais käsi itsellä muuttua kovaksi, voisin arvella mutta siinäkin tultiin sopuun hetken pyörimisen jälkeen. Siis mulla on ihan tenkkapoo mitä tehtiin, mut voin vielä hehkuttaa et meillä meni kans lävistäjällä pidentäminen ja kiinni saaminen ihan hyvin jaja laukat meni kivasti, paremmin kun verkassa, tuli ehkä kahen jopa kolmen askeleen pitusina sellasia pätkiä! Sain myös siinä aina tehtävien välillä ratsastettua hyvin jalalla kättä kohti, ja Vipa keveni suusta. Alan varmaan vihdoinkin oppiin jotain, ihanaa! :D


Kuvia ei valitettavasti ole, mutta teen kaaaaikkeni että joku videoimassa ens kerralla, i promise!

Adel kuvat (c) Milja Marttinen, Vip kuva (c) Sofia Forsblom