vipaADELvipaVIPPI

Hehhee!! Tän viikon ratsastelujen kertaaminen siis nytten, ja aloitan tiistaista.

Meillä oli opettaja myöhässä, joten Ida sitten tuli korvaamaan ekaksi puoleksi tunniksi. Eipä me siinä muuta tehty kuin verkkailtu, ja mentiin paaaljon laukkaa! Vipa oli alkuverkassa taas jotenkin hupsu mutta kuten aina, itekkin olin siis tietty vähän hukassa. Kun alettiin ekaan suuntaan laukkoja ottamaan niin kyllä tuli sekavia tunteita.. Käänsin pääty ympyrälle ja työstin siinä, tokalla ympyrällä kaikki napsahti! Vip oli niin hyvä kuin vain voi olla, kevyt edestä, laukka pyöri ja pystyin kunnolla istumaan - ja sitten plöts. Ympyrän kaari oli yhtä juhlaa ja sitten heppa tarrasi taas sisä ohjaan ja veti ittensä vänkkyrään ja paino kädelle. Noh, hetki taas ja uudelleen sama juttu! Laukattiin pitkään ja näitä hetkiä tuli varmaan 5. Meni niin hyvin ne lyhyet pätkät, ja uskallan sanoa että ihan normi asteikolla!!
Toiseen suuntaan sama juttu ja tässä taisi tulla useampi hyvä pätkä.. Mutta aina jonkin ajan päästä se pisti taas vastaan ja pyrki pitkäksi.

Heräsin sitten ajatukseen että eihän se ole tahallaan kamala, se ei jaksa.

Eeva tuli sitten puolen maissa, ja mulla on ihan tenkkapoo mitä tehtiin!? Paitsi, lopussa pyöriteltiin heppoja vähän ympyrällä ja tehtiin keskiraveja. Vipa oli aika hyvä siinä, ei kevyt edestä muttei tuntunut käsissä ja oli pidättäville avuille vastaanottavainen, so.. Keskiraveissa, ainakin ekassa nous turpa hitusen liikaa, mutta sitä korjasin seuraavat kerrat ja meni kai ihan hyvin. Kun vaan pepusta enemmän lähtis se vauhti niin jees!

 Herra oli ihan väsy tunnin jälkeen ja tyytyväisen olonen! Tunnista jäi ekaa kertaa varmaan 4 kk hyvät fiilikset... Se, millainen se oli laukatessa hyvinä pätkinä.. voi että! Tollasta sitten tavoittelemaan nyt vaan jatkossa!

 
tämmöstä liikettä kun vetäis aina!

Perjantaina oli poikkeuksellisesti poolo, ja oli ihan panostuspäivä! Ensinnäkin, meillä oli lyhyt teoria ennen tuntia hevosten letittämisestä. Adel oli koepoikana kun Cecilia sille väkersi häntään letin.. ja tuli aikas hieno! Harmittaa kun kuvia vaan kännykässä, möh.. Käytiin myös vähän läpi kisa-asuja sun muita, kun meillähän on tosiaan leikkimielinen turnaus tulossa!
(2 vs. 2 ja jokainen 3x6min kentällä. Hepat vähän vaihtelee, mutta menen Adelilla kaksi matsia ja sitten yhen Tessalla - haha!)
 Ja laitettiin osa poneille hännän letittämisen lisäksi bootsit ja pintelit! Adel oli kyllä niin höpönassu kun käärin sille niitä jalkaan.. Nuuhki ja puuhki niskaan, tuitui <3 Ekat askeleet tallista oli myöskin aika näyttävät, hehe.. ;D

Tunnelmaa loi myös lehtiporukka, jotka oli meitä kuvailemassa. Johonkin ruotsinkieliseen lehteen tekemässä juttua, saa nähä löytyykö itseäni sieltä kun julkaistaan!
 No mutta, tunti meni hyvin, Adel oli ihanan sporttinen ja tunnelma oli jotenkin iha loistava. Itsellä onnistui lähes kaikki heitot ja kopit, ja poni oli ihan super. (jos hieman hidasta syttymistä ei lasketa!!) Loppuverkassa se oli myös hyvä, ihana poni on!


vaanhaa.. (c) Milja Marttinen


 Sunnuntai oli sitten kiireinen päivä!

Aamulla oli poolo, ja vaihtelun vuoksi oltiin pistetty vähän pakkaa sekaisin ja mulla oli Vipa! Ihan hauskaa oli kokeilla silläkin. Mua kovasti ihmetyttää se että se toimi istunnalla pidättäessä hyvin. Siis, kun samalla tavalla oon molemmat ohjat kädessä toiminu niin ei..? No, tiistaina testaillaan! Alkutunnista se oli tosi kiva, puolessa välissä oli ärsyttävää kun hakeutu kaverien luo, joten ei kääntynyt hyvin aina toiseen suuntaan.. Ihan hauskaa oli senkin kanssa kuitenkin, vähän reippaampaa mallia kuin ponipoika Adel! Mutta ei siinä mitään, Adel on silti poolossa ykkönen. <3

''uusia kuvia, hehe''
Siitä sitten reippaasti kotia päin kun heppa oli hoidettu, ja kiireessä pakkasin kamat tallille lähtöä varten ja stressasin kovasti.. Noh, olin 20min etuajassa loppujen lopuksi.............. Ajoissa dösärille ja bussi tuli 12min myöhässä... Tämä tarkoitti sitä että oli 9 min aikaa juosta kampista rautatieasemalle että ehdin junaan. Vielä kun vähän köhänen oon niin oli oikein mukavaa juosta sitten melkein yhteen putkeen..! Ehin sitten junaan Alisan ja Jennin seuraan ajoissa, oliko nyt viitisen minuuttia etuajassa. lol

Mentiin siis eilen tallille Alisan kanssa ja mukaan raahautui pikku-Jeno! Mentiin kentälle jossa kerran aikasemmin jo oltu, matkaa noin 4km. Jenni pyöräili siinä mukana, ja toimi kameramiehenä. Kenttä oli aika hyvässä kunnossa onneksi, mutta jotenkin niin kapea ja ei kummiskaan niin ''liukastumis riskitön'' että en paljoa tykännyt Vipillä laukata vielä kun sen laukka on vähän sellaista hankalaa kummallekkin. :D Aloin sitten työstämään ravissa ja ai että kun toinen pisti vastaan! Epätasainen kaikin tavoin, ja arghh.. Oli turhautuminen lähellä mutta jatkoin sitten keventämistä (ja ymmärsin jättää väliin ravissa istumisen) ja pyörittelin ympäriinsä ja vaadin kokoajan kunnon ravia. Alkohan se siitä asettumaan ja tuli edestä tosi hyväksi, vaikka välillä nous turpa joka sai aikaan ketjureaktion jännittynyt käsi -> kamelia muistuttava eläin, huppis.. Sitten tuli esille mun keskittyminen, tai kuinka huono se on! Aika usein kun huomasin Jennin kuvaavan niin unohin ratsastaa, plääh! Siinäki opeteltavaa..
 Loppuun otin vielä satulan pois ja ravailin siellä täällä, ja Vip oli ihan hyvä. Mulla oli taas hankalaa istua ravissa, raskasta jotenkin.. Tuli heppa aika hyvin hikeen joten takki päälle ja kävelemään kotia päin. Töitä teki kyllä ukkeli, hyvä Vippi!

HUOM!. Kentällä kuvatuissa kuvissa mun asento on jotain aivan kamalaa, olen tietoinen ja varsinkin toi ulkokäsi! Mutta mulla on vaan niin hankala olla tuossa rungottomassa kun ei tue yhtään ja tuntuu että jalustimilla ei ole ollenkaan painoa ja että on irti kyljistä, niin uskon että liioiteltu ulko-ohjan ''tuki'' on seuraus siitä etten pohkeita saa kunnolla kylkiin.. Ja kantapäät ylhäällä, ai häpeä.. Yhen tekosyyn vielä keksin, ja se on semmoinen että keskityin vain miten hevonen liikkuu! Älkää siis zoomailko liikaa

 
 
yh.. ja vippikin on jotenki koomisen näkönen tässä :D

 
omg


 
Vasempaan tuli pari kertaa ihan magee fiilis huomioimatta etten osannut istua kun ukko polkas pari kertaa aika hyvin! 
  


Nellin must korjattava heti -lista:

- ULKOKÄSI..
- keskityttävä omaan ratsastukseen vain, ihan sama kuka katsomassa ja kuvataanko
- Ranteita olis kiva saada suoraks, u know!
- vähennettävä lauseiden lopussa '...' vaikka kuinka tuntuisi oikealta päätteeltä

Huomenna ratsastamaan seuraavan kerran, ja meenkin äidin kanssa huittisiin taas parin viikon päästä, jee!
Ehdottomasti päivän paras kuva :)

Videolta siepattu kuva (c) Alica, alimmat (c) Jenni.