viikonloppu
Nyt on taas kotiuduttu Huittisista! Ratsastusta oli tällä kertaa vain 4 tuntia, sillä mentiin kaksi tuntia puolentoista tunnin mittasina. Oltiin siis sunnuntaina jo aika aikasin kotona, vaikka lähtö venyi aikalailla. :P

Mulla tosiaan ei leiri mennyt ihan putkeen, kohalle sattu huonoin ratsastusputki varmaan ikinä ja tuli se tilanne, että olisi vain tehnyt mieli heittää hanskat tiskiin ja hypätä alas. En tiiä mikä siinä sitten oli, kun onnistumisia mahtui niillekkin tunneille kun näitä tuli muttamutta.. Ei ollut kiva fiilis! 

Noh, aloitetaan perjantaista tietenkin, eli menin Hanralla! Tamma on ollut jonkinlainen suosikki siellä ja oli hauskaa päästä sen selkään - paitsi odotinkin jo hieman erilaista ratsastuskokemusta kuin aikasemmilla kerroilla. Ohjat kerättyä asettuminen vei aikansa ja oli aika kiiruista tahtia tarjolla.. Myös kyttäily oli uutta! Ei siinä mitään, verkkailtiin siinä ja ihan ookoosti meni, mitä nyt jatkuvasti sai muistuttaa vauhdista.. Satula oli ihan huono, kokoajan vinossa vasemmalle. Laukassa se ilmeni myös ettei tainnut Hansukaan siitä tykännyt kun en voinut istua alas (veti ihan jäykäksi ja juoksi alta pois) ja heti kun nousin kevyempään istuntaan niin rentoutui. Noh, sain sitten jossain vaiheessa istuttua keikautettua satulaa paremmin ja raviin sitten.

 Koko tunti oli vähän sellaista juoksevaa sorttia, mentiin jotain pohkeenväistöjä ja positiivista oli se että heppa oli oppinut väistämään, hyvä homma! Joissain tilanteissa kun Hanski jotain pelleili niin tuli hänen makuun ahdistettua sitä liikaa ja pari pomppua takajaloille ja niiden perään hypyt eteen tuli koettua. Ei siinä mitään, muut tunnilla olleet vaan ihan silmät pyöreinä. :D Loppua kohden Hansu oli ihan niiin rasittava kaikilla tavoin (tässä sitten tuli se hanskat tiskiin -fiilis) ja tuli sitten suututtua vähän.. No, tajusin siinä hetken päästä vasta sitten ruveta rohkeammin ratsastamaan sitä ja ottamaan enemmän tuntumaa edestä ja johan alko toimimaan.. Loppuravit siis näin vaan, ja aika reippahasti vaihteeksi.

Olin koko ratsastuksen aloittanut liian varovaisella tyylillä toivoen sen yhä toimivan niin mutta eihän se auttanut kun tietenkin kokoajan turremmaksi koko tamma menossa tuntikäytössä.. Harmiharmi. :(

t. Hanra

Lauantaina aamutunnille mulle oli laitettu Orelie! En ollutkaan sillä mennyt aikoihin ja joskus vain sen yhden kerran. Herkkä ja kuumahkompi tamma kyseessä. Koulussa aina käytössä piuhat..

Koitin alkuverkassa ratsastaa sitä eteen alas kun jatkuvasti hakeutu piuhien varaan liian ryhdikkääksi. Se tuntui vähän tyhjältä edestä jota koitin sitten pohkeella korjailla. Tätä vasta sainkin jatkuvasti jarrutella, huhheijaa! Mutta onneksi varmaan herkin pidättäville avuille jonka muistan. Ainoa vaan, ettei avun muistikuva hevosella säilynyt hetkeä pidempää...... Laukkaa ottaessa olin ihan kääk, en osannut istua YHTÄÄN. Heppa raukka :D Alettiin sitten menemään pääty-ympyröillä ja väistättäen kentän keskustan puoleinen sivu kaikissa askellajeissa ja toiselle puolelle 10m voltti aina. Tuli paljon sellasia tositosi kivan tuntusia pätkiä mutta ne levis kuitenkin aina ja parhaimmillaa kesti sen ympyrän mittasina pätkinä. Väistöt meni ok, kivan herkkä oli kun vähänkin vaan siirsi pohjetta! Laukkaan pääsin sitten istumaan paremmin jo vähitellen mutta ei ollu helppoa! Loppuravit meni tosi reippaasti ja ärsytti pidätellä kokoajan.. Loppuverkka meni siis ihan skfjlsgpåf joten tottakai päällimmäiseksi fiilikseksi jäi että meni huonosti. Ei ole ihan mun heppa vaikka kovasti tykkään sen joistakin herkkyyksistä, mutta njääh. :)

t. OrelieIltapäivälle sain Lambadan, jota olin sen vähän toipilaana ollessa mennyt kevyesti TET'issä pari kertaa syksyllä ja ei ollut kyllä silloinKAAN mun tyyppinen heppa.. No mutta aivan ihana käsitellä, sellanen kultimussu.
 Aikasemmista tunneista mulle oli jäänyt niin, suoraan sanottuna, paskat fiilikset että en oikeasti ekaa kertaa ''vastoin käymisten tullessa'' halunnut edes mennä ratsastamaan ja yrittää paremmin, eijei.. Tunti meni huishais, keskityin omaan istuntaan vaan (siis sen osan kuin keskityin....) enkä hakenut sitä mitenkään parempaan asentoon kummemmin. Tunnilla onnistui vain yksi laukka voltti ja spontaani ravi lisäys uralla! Jeij.
 Ja lisäänkin teeman mukaisesti loppuun että sain suht hitaasta tammastakin juoksevan loppuraveissa, täh......


Sunnuntaille mulle oli laitettu vaihtoehdoiksi puolentoista tunnin mittaselle tunnille Hanra tai sitten Rorata. No meikä poika valitsee sen jolla ei vauhtia löydy eikä ole aikasemmin mennyt, elikkäs Rotta.. ;)

Mitä nyt muilla liikkeessä sitä nähnyt niin ei tosiaan mikään liitokavio ja vauhikas kaveri niin osasin varautua piitkällä raipalla. K maneesissa naurahti heppavalintaa ja totes että ''sulla onkin tulossa rankka tunti! Nauti vielä alkukäynneistä''...
Keräiltiinkin ohjia sitten ja oli kyllä tahmeen tuntunen heti pohkeelle ja oli hassu suusta! Pienestäki paineesta hyyty tietenkin koko hevonen joten annoin olla ja ravissa sitten keskityin taas omaan istuntaan ja että hevonen liikkuu eteen (voin jopa sanoa että nyt keskityin!!). Pari näpäytystä raipalla ja ei enää tuntunut raskaalta jalalle! Sai heppakin rauhassa availla paikkojansa. Taivuteltiin tunnilla paaaljon ja aina silloin tällöin Rotta anto edestä periks mutta en ihan hahmottanut mitä tein kun näin kävi mutta sitten kokoajan enemmän ja enemmän. Tuli olla aika elävä käsi ja kokoajan lyhyempään malliin asettui ja oli tooosi mukava aina välillä! Laukka oli hankalin ja taaskin pelästyteltiin muita ratsastajia kun parista raipasta veti ihan komeat pukit, näääh no worries, niin kauan vaan kun reagoi sitten eteen.. Ei ollut musta ollenkaan laiska vaan ihan eteenpäinpyrkiväinen ja laukassa tuli mageita pätkiä ja ravissa tuplasti enemmän. Oli kiva putte!

t. Rorata

Kuvasaldoa viime talvipäiviltä loppuun!

r. Tigger

r. Dino(?)

t. Archa Plius

r. Picxel (?)

t. Dorit
Muutama kuva Annasta ja Dinosta:
höhö ;)

..Ja Lotasta:Huuuh, siinä!