kuulumisia

Lomahan alko mulla nyt tänään, viime sunnuntaina oli se mainitsemani polocross-turnaus Wiknerillä, tiistaina tunti jonka menin Castellolla, eilen menin Ronjan Baban (menen myös lauantaina), huomenna poolo harkat ja sunnuntaina aika varmasti tallille Alisan kanssa. 

Turnaus oli ihan hauska mutta ei ollut ihan mun ja Adelin päivä! Verkassa ihan fine, mutta sitten alko hyytymään.. Oltiin Clarissan kanssa joukkue ja jaettu ykkössija, josta tosin kaikki kunnia kuuluu Clarissalle! Kävi vähän hassusti kun olisi Vipallakin mennä yks matsi mutta se pääs unohtumaan... Eli menin vaan Adelilla. :D 

Meille on tulossa ulkomailta joku valmentamaan, ihan siistiä eikö! Ja tilaamamme mailatkin tuli jokin aika sitten. Katsoo kuinka hyvin päästään tätä lajia harrastelemaan jatkossa jos haave pellolle tehdystä kentästäkin onnistuisi. ;) 
 Kaikki poolo kuvat (c) Milja MarttinenSiinä kuvaa meiän häntä letistä! ei kyllä ihan onnistunut..

Tervehdys.

Siima hännät! (letit auenneet)Tenor veti vähän omiansa, Aapo tietty menossa mukana!Tiistaina Eeva olikin laittanut mulle Castellon josta puhuikin äidille edellisellä viikolla. Kerran oon aikasemmin mennyt ja muistissa että ihan mukava hepsu! No olihan se, ja tällä kertaa ei saanut niin pahasti vedettyä ohjia käsistä kun osasin paremmin istunnalla vastustaa. Se tuli alkuraveissa jo aika hyvän tuntuseksi vaikka muoto oli epätasainen. E sanokin että kun sille saa näytettyä sen oikean paikan niin se tasaantuu. Kyllähän se sitten vähitellen löytykin ja oli tosi hyvän tuntunen! 
Käynnissä se oli jotenkin hankala kun jäi ehkä hitusen pohkeen taakse enkä osannut asettaa tuntumaa ja pådfsfgsdgm.. Ravissa suju parhaiten, laukassa taas tajusin että tosi napakka ulkotuki ettei se livahda avuilta. Ei siis tiukkaa ulko-ohjaa vaan semmoista että heti reagoi vastaan kun yrittää vetää pitkäksi! Hassu huomio oli, kun sain sen sitten kahelle ohjalle, niin se tosiaan oli kahdella ohjalla? Kun mulla on niin toispuoleiset kädet että huhheijaa, mutta se oli silti tasasesti kummallakin. Vielä hassumpaa oli se kun E sano alussa kaikkien käsistä että on erilaiset paitsi Nellillä.. ?? Okeei, no hyvä jos ei näy ulospäin! 
 Siirtymiset oli tälläkin haastavat alaspäin, turpa nous joka kerta. Mutta niitä sitten harjoittelemaan sillä jatkan Castellolla Vipan sijasta nyt ainakin jonkun aikaa. :)

(c) Sofia Forsblom

Eilen sitten Baballa joka asustelee noin vartin pidemmällä Wikneristä. Sunnuntaina kokeilin sitä ihan hetken enkä oikein osannut asentoitua siihen mutta tulihan siinä nyt pari ihan kelpo pätkää. Laukassa pukitti ihan himmatusti joten keksin etten eilen ravannut, vaan lauantaina kokeilen taas kun on edellisenä päivänä läpiratsastaja käynyt, buahhahaa! Yleensä käytän raippaa vaan jos hevonen reagoi nostamalla hanuria mutta jos oikein oon ymmärtänyt niin siitähän se vasta innostuu.. Jos lauantaina olisin yksin maneesissa niin ehkä uskallan enemmän komentaa sitä (ja välttää mahdollisen tippumisen silminnäkijöitä). ;) 

Tallin maneesin pohjaa oli huollettu sunnuntaina sekoittaen suolaa ja lunta, mikä sai siitä liukkaan jo sunnuntaina. Seuraavana päivänä piti olla ok, mutta vähän mennyt pieleen ja eilen mentiin siis sellasella pohjalla kuin ulkokenttä syksyllä! Pari lammikkoa, ja upottavaa kohtaa. Kaiken lisäksi kaksi muuta hevosta samaan aikaan maneesissa ja toisella vielä valmennus niin pitihän väistellä sekä huonoja kohtia pohjassa että muita ratsukkoja. Alkuun oli ihan hakusessa meno, en oikein saanut hallintaa käynnissä sitä, kun kokoajan vinossa ja väisti itsekseen. Ravissa jatkoin ja sellaista tutustumista vaan miten hevonen toimii ja kuinka ratsastaa. Huomasin että vähän jännitti tietenkin vieras paikka ja vieraat ihmiset sekä hevonen. :P Vasemmassa kierroksessa oli aika isojakin ongelmia ulkolavan kanssa aluksi, tai sanoisinko ulkopohkeen.. Sekin onneksi parantui ajan kanssa! Koko ratsastus olikin vain pyöriskelyä siellä sun täällä, ja yhdessä kohtaa kyllä Baba oli niiiiin hyvän tuntunen selkään. Tietenkin olisin saanut vaatia enemmän sitä eteen mutta lauantaina sitten. :) Itselle tuli hiki, ponille ei......


Olisi kiva saada joku kuvailemaan meiän menoa lauantaina mutta aikasin aamulla lähtö niin tuskin onnistuu..!