castello +

Eilen oli oma tunti, ja mulle oltiin TAAS luvattu Tenor, ja TAAS vaihettu se pois..("?%#!&") Tilalle olikin laitettu tietty Castello josta mulla oli vähän huono maku edellisviikon tunnista. Koitin sitten nollata ajatuksen siitä ja ryhdyin laittamaan sitä kuntoon. Tunnilla meillä oli vaan neljä ja teemana oli treenailla laukassa ympyrän pienentämistä ja suurentamista! Aikasemmin tehty vain käynnissä ja ravissa.

Castellon kanssa mulla on ollut vähän samaa ongelmaa käyntiä ratsastaessa kuin Vippillä, elikkäs jää pohkeen taakse liiaksi -> ei ole hyvin tuella -> muoto alkaa heilumaan ''vieterimäisesti''. Asian paremmin sisäistäneenä sainkin sen itseasiassa aika tasaseksi ulospäin, mutta käteen tuntu aina välillä kun pisti vastaan. Alkuravit meni ihan ok, hyviä pätkiä jo siinäkin, saatto mennä vähän turhan reippahasti muttei Eevakaan asiasta huomauttanut niin en sitten tiiä. :D Kerran onnistuin, ehkä ensimmäistä kertaa koskaan, jarruttamaan hidastamalla kevennystä jeejee! Niin vaikeeta aina....  Alettiinkin ottamaan laukkoja siinä ja ei oikein sujunut kun hobunen pyrki suunnilleen viiden metrin välein raameista niin piti olla skarppina ulko-ohjan kanssa, ja koittaa ennakoida. Kokoajan paremmin, muttei missään vaiheessa kovin hyvin.

Alettiin jossain vaiheessa sitten tekemään itse harjotusta, aloittaen eka ympyröillä. Castello oli jo tässä vaiheessa aika hyvin asettunut edestä ja oli kiva selkään! Ruvettiin sitten vähän ''kokoamaan'' laukkaa enemmän ja siitä vähitellen aina pienentämään ja ai että mitä pätkiä vähän väliä.. Sellasia naps, kaikki hyvin! Mut vänkääjä luonne tääkin, ei ne hirmu pitkiä olleet. Mutta ihanasti alko laukka lyhenemään ja sisätakajalka hidastumaan, siitä tuli kiva fiilis! Kumpaakin suuntaan meni itseasiassa aika hyvin, ihme kyllä. :)
Yhessä kohtaa kun samalla ympyrällä oleva heppa nosti laukan yhtäkkiä niin Castello veti jonkun ihme pierupukkipompun vinkasulla katettuna?? Tuli iha woot.. Tän jälkeen sitten virittyi herra ihan uudelleen, esim. viereisellä kentällä kaatunut este sai aikaan äkkinäisen pyrähdyksen putsin lentäessä jonnekkin sekä katsomossa kulkevat tytöt aivan sata varmasti oli tulossa Castelloa kohti tekemään hirveyksiä, juu aivan. Loppuraveista en saanut mitään irti, en saanut sitä pysymään käynnissä muiden ravatessa ja oli herra niin pinkeätä että huhheijaa. :D Harmi juttu, mutta ei tappanut ihme kyllä fiiliksiä! (oon parantumassa!!)


Kovasti sain ulkotukea käyttää, sekä ylipäänsä apuja mutta ekaa kertaa vasempaan kierrokseen itseasiassa ympyröistä selvittiin niinkin suorina!! Yleensä heittäytyy ihan banaanille herkästi mutta nyt ei. Tuli kovasti käytettyä johtavaa kättä, siitä tykkään tässä hepassa kun huomautti heti kun otin liikaa sisäkädella tai lähdin vetämään taakse! Hyvvää harjotusta vaan.

On tää ratsastus kyllä aina silloin tällöin niiiiiin kivaa.


I know, taas.. Ei vaan ole mitään kuvia siitä, jos sais jonkun ees joskus vaikka kuvaamaan kun ukolla satun menemään! 
(c) Sofia Forsblom

Ensiviikolle kyllä luvattu satavarmasti Tenor! Saa nähä mitä siitä tulee..

Ja sitten itse infoon! Asiahan on niin, että Alisan vuokrahevonen (Ruuben) on lähtenyt sieltä tallilta missä Vippi asustelee. Ei tästä hyötyä varmaan ole edes, mutta kattelisin siis itselleni uutta ratsua. 

Pääkaupunkiseudulta, julkiset välttämättömät! 
-> nellow@windowslive.com

Ei tästä varmaan ole mitään hyötyä, mutta laitoimpahan kummiskin. 
Huom. En lopeta Vippillä, mutta sillä silmällä katselen jos jotain löytyy. Tuskin sormia napsauttamalla edes löytyykään, mutta jos joku oikeasti hyvä löytyy läheltä niin siinä tapauksessa mahdollisesti kyllä lopetan tuolla, mitä nyt silloin tällöin kävisin jos omistajalle käy. Ja siltä varalta ettei tiedetä mitä syksyllä tulee tapahtumaan..