leiriltä kotiuduttu!

Eilen sitten iltasella olin jo kotona, takana kuuden päivän teholeiri Einolassa! Matkahan yhteen suuntaan oli reilu 4h, sillä Alisa otti Ketun mukaan. ☺

                        

Seuraavana päivänä oli vasta koulutunti ekana, ja sain symppiksen Urvi -nimisen torintamman. Tunti meni aika persiilleen, en löytänyt nappuloita kuin vasta lopussa, mutta ymmärsin kyllä sitten, että tammuli on kuulemma myös hyvinkin jäykkä. Lopussa tuli tosi lyhyitä pätkiä, mutta riittävän hyviä että olin tyytyväinen! Kuitenkin saatiin myöhemmin kuulla kuinka ratsastettiin jalat irti ja kädet reisillä, meidän tunnilla pahinten..; ''kaikkia pitäis nolottaa yhtäpaljon''. Sinne meni sekin ilo! 

Iltapäivällä esteitä, sain ratsuksi poikeliinin nimeltä Bisse! ..Olin niin pettynyt alkuverkan jälkeen. Siis sileällä ei toiminut yhtään mitenkään, vasempaan oli ihan mahottomuus taipua ynnämuuta?? Kuitenkin se osoittautui mun tyyppiseksi ratsuksi esteillä, vauhtia ei puuttunut ja sai jarrutella. Tosin tällä ekalla kerralla jäi käsijarru päälle jatkuvasti ja meni silti liian lujaa.. Halusin kuitenkin mennä sillä uusiksi, ja meninkin kahta lukuunottamatta kaikki hyppärit sillä - jiihaa! Sain paremmin tatsia jo tokalle estetunnille ja se meni muistaakseni ihan hyvinkin!        
Hyvin harvalla hevosella osaan katsoa osuuko askeleet ja Bisse oli kuitenkin sen verran säädeltävissä, että tuli useampi hyvä tuonti, jee!
Yhdellä tunnilla kuitenkin ihan yllättäen kielsi linjan ekalle, josta sitten hetkeä fiksumpana uudella yrityksellä meni kyllä yli, mutta kielsi sitten toiselle. ja mä TIPUIN! Eikä jäänyt vikaksi, sillä herra teki leirikisoissa oharit sarjan B -osalle vaikka ekalle osu askel oikein hyvin. Hmm.

täysii!

Valtsulla menin yhden koulu- ja estetunnin. Siellä oli aika tiukkaa, että kuinka pitkä voi mennä poneilla ja tämä oli sitten vissiin ainoa poni jolla pituuteni puolesta sain mennä.. nimimerkillä vuokraan 140cm ponii-97
Ei ollu kyllä mun tyyppinen poni yhtään, kummassakaan lajissa. Hirmu herkkä suusta, ''tuntumalla'' tyhjä ja se jalan määrä mitä tarvitsi.. En osannut oikeesti mennä sillä tippaakaan. Esteillä vauhikkaampi, ja tosi tarkka kuskin ratsastamisesta ja herkästi veti selättömiä hyppyjä. Olin siel seläs ihan tenkkapoo.

en jaksa ootella estekuvia, joten vain tämä nyt!

Toinen taas oli suomenhevonen nimeltä Trippi. Yhen estetunnin menin, ''isot esteet'' jotka jätin omasta valinnasta alle metrisen, koska se meno oli ihan holtitonta.. Mulla ei ollu mitään sanomista kun se este tuli sen näkökenttää, ei MITÄÄN. No, en sitten tyhmiä riskejä halunnu ottaa ja jätin isommat esteet muiden ylitettäväks.
Nerokin oli suokki jolla pääsin menemään! Tosin vain estemaaston ja ratsastussuunnistuksen. Menevä ja innokas maastohirmu, suunnistuksessa oltiin kyllä pari kertaa Alisan kanssa ihan sormi suussa kun se ja Kettu kuskaili meitä.. Jusalla menin yömaaston ja noh, mainittakoon Barre, vaikka sen vain ratsastin ekana päivänä laitumelta tallille.
käytiin suihkussa

Sitten tuli Werano.. Kouluhobunen yksityispuolelta - nautin siitä tunnista niin paljon! Se hevonen osas kolme kertaa enemmän kun minä, ja mä yritin vaan antaa sille mahollisimman paljon tilaa. Ravissa tosin en voinut istua pätkääkään (enkä siis yrittänytkään hevosen vuoksi), joten suosiolla keventelin. Oon vieläkin aika sanaton, oi että!

kuski tasapainoilee..hyi:(  hevonen loistaa!


Lisalla menin kaksi tuntia, ja siitä tuli suosikki tuntihevospuolelta! Ei ehkä liitokavio, mutta niin pelkästään jalalla ja istunnalla ratsastettava punkero, että ei ihme. Ekalla tunnilla oli tutustumista, enkä saanut sitä alussa tasaiseksi koska tein jatkuvasti sen virheen, että pidätin taaksepäin vaikka olisi pitänyt jalalla korjata... Lopputunnista tsempatessa muistin jo korjata sitä oikein niin oli oikein hyvä lopussa! Vikana päivänäkin se oli toimiva ja meni paljon paremmin kun kuski sisäistänyt jotain, vaikka kuskin kunto oli loppumassa ja hengähdeltiin itsenäisesti useita pätkiä, heh!Leirillä oltiin videoitu eka este- ja koulutunti, joita ei kummiskaan Alisan kanssa menty katsomaan, mutta Minna sanoi vikana iltana sitten puhuessaan teoriassa jostain ''...Urvi kuitenkin liikkui erinomaisessa peräänannossa kun videolta katsoin..'' Vähän helpotti, mutta ei kyllä vienyt sitä itse morkkausta kokonaan pois. Minna kuitenkin oli musta tosi hyvä tyyppi, hauska ja suorasanainen, sekä selvästi omaa kokemusta joten sitä tykkäsi kuunnella! Saatiin leiritodistus, joissa oli kullekkin palautetta ja omassa luki näin.:

''Olet selkeästi kehittyvä ratsastaja ja haluat oppia uutta. Istuntasi on siisti, ryhti hyvä ja apujen käyttö kaunista. 

Tarkkaile ulkoapujen käyttöä jotta pääset sitäkautta vaikuttamaan hevoseen tasaisemmin.

Pidä ratsastaessa kevyempi käsi ja vaikuta enemmän istunta ja painoavuilla, etenkin hidastuksissa. ''

Allekirjoitan kaks alimmaista! Koko leirin toimin ihan liikaa sisäkäden kanssa, ja alempaan sitä, että toivoisin oppivani rentouttaa hartiat&ranteet suorina.. Ja siirtymisissä toi on niin totta, laiska mikä laiska... Esteiltä ei tullut ihme kyllä mitään tuohon, mutta harjottelua vaan lisää!

Leiri oli kuitenkin mukava useammasta epäonnistuneesta tunnista huolimatta, kiitos kivan porukan ja paikan! Erikoiskiitos myös Iinekselle ja Julille kun lainaili turvaliivejään, eikä tarvinnut tallin palikkaliivejä laittaa.. ♥ Suurin osa kuvista (c) Alisa, mutta myös muita leiriläisiä, valitettavasti ei voi varmasti tietää kun kamerat kierteli sen verran. :Plouhos♥


pikkupullat


ihme (ja onni!), ettei kummallekaan käynyt kuinkaan..!