11.7 talleilut, copper & ranfrid

EDIT ... postaus kirjotettu 12.7

Eilen sitten sain itteni raahattua ulos ekaa kertaa koko viikon aikana! Ylpeä? kyllä

Tarkotuksena oli mennä Copper vain, mutta kuitenkin spontaanisti Alica pisti mut vielä Ransun selkään - siitä lisää kohta!

Mulla on kehittyny jotenkin sellanen mielikuva, että Copper olisi helpompi saada läpi satulatta, mutta tänään osottu sitten vääräksi.. Noin tunti tuli ratsastettua, ja vikat 10min se vasta oli tasaisesti sellainen mitä mä sen haluisin olevan. (oona oot taikuri kun saat 10min!) Hyviä pätkiä kuiteskin löytyi ympäri tuntia, mutten niihin paljon arvoa anna kun suurimmassa osassa ihan liikaa painoa mun kädellä. Alkuun tahto poni taas puuskuttaa eteen kun höyryjuna, piti joka hetki olla jarruttelemassa. Tosin nyt kyllä mottaisin omaan naamaan, sillä jäin passiivisesti kädellä pitämään, jolla sitten pitkitin ongelman ratkaisua. Rupesin ympyrällä hakemaan hidasta ravia kokoajan muistuttaen itseäni jarruttamalla istunnalla, ja kyllä se sitten upposi kummankin kaaliin, että hieman reisillä pisti painetta, niin oli aika hidastaa. Pääsin ajoittain siis itsekkin rentouttamaan koko käden, mutta tämän kun pitäisi olla pysyvää... Tein kumpaankin suuntaan samaa ja tietenkin aina väleillä eteenratsastuksia kiitokseksi.

 Aloin sitten ottamaan laukkaa samaan syssyyn ekaan suuntaan, ja nostoja kyllä pitää harjotella..Mun siis. Ekat levähti ihan kunnolla, joka taas vie aikaa saada hyvä rytmi laukkaan. Copperilta kun häviää se tahti, niin siitä tulee just sellaista, että joku jalka ei nyt laukkaa. Aina kun taas jaksoi hidastaa mun mukana, niin vähitellen rytmi taas palasi. Otin tauon siinä vaiheessa ja sama toiseen suuntaan parilla eteenratsastuksella. Siinä kävi sitten niin, että poni ei tahtonutkaan tulla takaisin! Kyllä siinä monta kierrosta tuli kierrettyä jarrut päällä ennenkuin taas poni heräsi ajatukseen, ettei ehkä sitä juuri pyydetä. Koitin tsempata alaspäin siirtymisissä ja oi että kun niitä kierroksia tuli lisää kun ei mitään tapahtunut.. Oon ite niin huono tekemään niitä, mutta mentiin ensinnäki aivan liian pitkinä niihin ja ravissa juoksuaskeleita ekat askeleet. Lopuksi sain kaksi joihin päätin sillä kertaa nyt tyytyä, laukka mistä raviin siirryttiin oli juuri sellaista tahditonta sekä ekat askeleet juoksevia. Viikonloppuna ainakin toisena päivänä vedetään siirtymisiä varmaan pelkästään, eii vetele toi nimittäin!


Copperin huomio Palleron liikkeissä, possujunailu olis sopinu sille paremmin kuin hyvin!


Nyt oon aivan liikaa sisäohjassa kiinni - hellitys olisi pitäny olla ja ulkokautta säilyttää tempo, prkl!

''Rento'' eteenratsastus,keh

Vähän selkänikamia auki..

Kaahotus


Ikä kuskilla heittänyt.. 30-40 vuotta??

hehe.. kaulaa löytyy ponilta, mutta on kyllä liian pyöreä nyt

Tässä parempi tälle meiän hetkelle vielä ☺ 

Ravissa jatkoin sen jälkeen, ja otin lävistäjällä muutamia eteenratsastuksia.. Hyvin lähti ekatkin mutta ilo päättyi siihen kun poni lähti viittä metriä ennen uraa omatoimisesti kaartamaan jo sisään! Siinä sitten kerran nakitin sen ihan kunnolla uralle takaisin ja seuraavista lisäyksistä tuli aika hyviä! Lisättynä vielä tosi hyvin takasin tulo ponilta, jesjes! Toiseen suuntaan jäi valmistelematta iteltä huonommin niin turpa pääs liukumaan liikaa eteen, mutta ihan ok. Loppuun hain sitä eteenalas mutta ei se oikein mistään ollut kotosin kun poni tahto nakella niskojaan. :PTää on jotenkin keveen olonen kuva!

nelli pliis......

Kuskilla katse väärässä paikassa
poni selvästi väsähtänyt, tipahtaa taas turpa

..ja onnistunut siirtyminen, m-mm♥

Jäin tallille sitten ja kuvasin Alican ratsastuksen. Pakko sanoo että on niin ihana nähdä kuinka paljon toi taliaivo on oikeesti kehittyny, se on jo kunnon pro! Ja vielä hyvin istuva hevonen alla, silmänruokaahan se oli. Tuli ihan selän takaa kun se nakitti mun selkään, mutta oli tosi kiva päästä Ransua kokeilemaan!

Ja kivahan se oli. Ekat kierrokset olin iiihan varovainen, kirjaimellisesti jalat irti kun olin saanut sellaisen mielikuvan, että se voi olla aika pommi.. Noh, tajusin siinä sitten ajan myötä, että kyllä tätäkin saa ja pitää ratsastaa ihan tukevasti jalalla. Edestä Ransu oli kivan tuntuinen, ja se toimi hyvin istunnalla pidättäessä. Vaikka keventelinkin pienen pieniä pätkiä lukuunottamatta kokoajan. Mulle siinä mielessä hyvä hevonen, sillä se lähti helposti lisäämään tahtia ja mä itse lähden aina vahingossa mukaan keventämään hevosen tahtiin - kuitenkin rauhoittamalla juuri sitä omaa, Ransu hidasti tosi herkästi ja palautui kuskin tahtiin! Noh, kuvia tässä teille, kaikki kuvat postauksessa (c) Alica!heei kaveri mitä tää nyt onjarrutus meneillään!otin kai vaa yhden laukan..!

pehmeesti..