suosikit esille! [linkkaa blogisi]

Tämä oli kyllä aika helkutinmoinen urakka, enkä tosiaan ollut ihan ymmärtänyt mihin ryhdyin! Ensinnäkin en odottanut niin monen linkkaavan, ja toisekseen, en ymmärtänyt kuinka iso homma oli käydä kaikki läpi ja repiä jotai sanottavaa, toistan itteäni varmaan joka toisessa lauseessa.. Onneksi on nyt ohi, tästä lähtee;

B L O G I T - T U N T E M A T T O M A T

Ready, steady, go!

''Blogissa pääset seuraamaan 16- vuotiaan ratsastajatytön elämää ensimmäisen oman hevosensa kanssa. Tervetuloa vakoilemaan menoamme kotona, valmennuksissa ja kilpailuissa: tavoitteet ovat korkealla!''

Kreetalla on selkeä ja virkeä kirjoitustyyli, jota on helppo lukea. Ulkoasu on hillitty sekä erittäin siisti, muutenkin mielestäni koko blogi antaa kirjoittajasta hieman vanhemman kuvan. Sivupalkit voisi erottua paremmin ja fonttikoko olla astetta isompi. Kreeta vaikuttaa taitavalta ratsastajalta, joka lisää omalla kohdalla aina mielenkiintoa! Postauksissa on paljon kuvia, mutta pientä jälkikäsittelyä kaipaisi useampi. Toteuttaa erikoispostauksia, oman ratsastuksen analysointia, hyvät esittely sivut.. Sekä hyvin keksitty blogin nimi kruunaa kaiken! Tykkäsin, jäin seurailemaan.***

Team Happy Children


etusivulla ei ollut kerrontaa

Ensinnäkin, aivan älyttömän hauska postaus oli uusimpana kun blogin avasin! Ericalla on oma persoonallinen kirjoitustyyli. Hymiöitä voisi jättää tietenkin pois, kirjoitustyyliin jotenkin 'istumaton'(ja ylipäänsä tykkään itse pitää chatin ja blogin erillään - on hymiöt joskus okei!). Kuvathan saisi olla aina keskellä, ja vähän kouluoppia; numerot jotka ovat alle kymmenen niin mieluiten kirjoittaen, mulla oikeasti katkeaa ajatus jos yhtäkkiä lauseiden perään pongahtaa numero, sekä jos nään jo kappaleessa useita numeroita, niin menee  aina vain selaten. Blogista löytyy oikein kivoja kuvia sekä todella hyvät ja kattavat esittelysivut! Pidemmän päälle hiirtä seuraavat söpöt tähtöset voivat tosin alkaa kyrsimään.. Blogin nimestä ja iconin hymiöstä tulee heti positiivinen fiilis, ulkoasu kiva ja simppeli. Itse jään myös tätäkin blogia seurailemaan!


***


Ponitytön elämää

''Olet klikannut itsesi kahdeksasluokkalaisen ponitytön blogiin.
Ratsastan ja käyn valmennuksissa säännöllisesti ratsutila Aramaralla, joten juttua tulee ratsastuksista ja normaaleista - sekä välillä vähän vähemmän normaaleista tallipäivistä.

Jos kiinnostuit, jää seuraamaan blogia liittymällä lukijaksi melkein sadanviidenkymmenen muun joukkoon!''

Blogissaan Krista kirjoittelee siis tunneistaan ratsastuskoululla! Omaan silmään hyvin nätti ja tasapainoinen ulkoasu! Kirjotuskieli luettavaa, jotenkin ehkä voisi olla pidemmät kappaleet, ihan vain saadakseen vastapainoa isokokoisille kuville. Ja hymiöistä sama juttu tässäkin.. Blogissa on sekoitettu myös life-styleä, jotka meni mulla - myönnetään - hieman selaten läpi, mutta kattelinkin nyt heppablogeja. Meni tovi selata kunnon heppapostaukseen, mistä ilokseni löytyi kuvia ja kooste (nostaa kiinnostustasoa aina ihan huimasti!) Krista toteuttaa myös erikoispostauksia, sekä linkittää apuna olleiden blogit. Ulkoasu nosti kyllä odotukset korkealle, eikä loppujen lopuksi muu yltänyt ihan samalle tasolle, valitettavasti. Jotten nyt ihan latista, niin muistutan että blogisi kummiskin tuli seitsemän parhaan joukkoon.. ☺

***

kingiä elämää

etusivulla ei ollut kerrontaa


Mulle tosi tärkeä juttu on oikeasti se ulkoasu, mikä tästäkin löytyy, ja aivan tosi hieno ja tasapainoinen! Roosa on oikeastaan vasta tullut blogimaailmaan, mutta hyvin saanut jutun jujusta kiinni. Hän kirjoittelee pääosin vuokraponistaan Ketusta, mutta olen ymmärtänyt, että Roosa kävisi ihan normaali tunneilla ratsastuskoulussa, joista itse lukisin kyllä kovin mielelläni myös. Vaikken Roosaa kummemmin tunne, niin silti suurin syy hänen harrastuksen seuraamiseen on kiinnostus! Ikäisekseen ratsastaa oikein hyvin sekä muutenkin antaa itsestään kypsemmän kuvan kaikintavoin. Hyviä kuvia on aina, sekä riittävän usein koosteita. Vaikka blogi on iihhanan leveä, niin se saa kuvat näyttämään hieman paljailta. Editoidut videot aina silloin tällöin piristää. Kirjoitus on kevyttä luettavaa aina, enkä ikinä mieti tämän blogin kohdalla luenko uuden postauksen nyt vai myöhemmin.


***
Aatu & Liko

etusivulla ei ollut kerrontaa

Ainut tapaus missä jäi epäselväksi kirjoittajan nimi! Kirjoittajalle olisi tietenkin aina hyvä olla edes pieni esittely.. Blogissa kirjottaja kertoo hevosensa ja poninsa menoista. Ensimmäisenä silmät osui taas oikein nättiin banneriin! Kuitenkin sen sulautuminen taustaan on olematon, samoin sivussa olevilla kuvalinkeillä, jotka myös ovat erikokoisia kaikki. Luin useamman postauksen kokonaan, kun teksti oli niin sujuvaa! Kuvia on jokaisessa postauksessa ja useassa myös koosteita. Suosittelisin kuitenkin hieman käsittelemään kuvia, niin pysyy tietynlainen raikkaus postausta edetessä. Hyvin tehdyt ja antoisat esittelysivut, mutta kuvat saisi olla vielä sivun kokoiset..!  Kirjoittajasta jäinkin esittelyä kaipaamaan.


***

Piste I:n päälle < 3

''Tervetuloa seuraamaan 15-vuotiaan tytön Noran ja 12-vuotiaan ponin Aapon elämää arjen keskeltä, valmennuksista ja kisoista.

Mukaan mahtuu välillä myös erikoispostauksia ja videopostauksia.''

Entuudestaan oon pari videota nähnyt tästä ratsukosta, mutta nyt sitten pääsin tarkemmin tutkimaan heidän menoja. Tämmösenä varustekuolaajana bongasin tietty aivan ihania varusteita, mutta joo takaisin asiallisuuksiin.. Postauksia maustaa useita kivoja kuvia sekä koosteita aina silloin tällöin. Teksti on kevyttä luettavaa, hymiöt - tästäKIN jättäisin pois. Banneri on siisti, kiva ja simppeli. Sivussa olevien kuvalinkkien kuvat on hyvin rajattu ja näyttää hyvältä. Sivusta löytyy myös kaikki tarpeellinen, mm. blogiarkisto (aikasemmiltakin, mutten muistanut mainita). Tosi mukavan olonen pari kuitenkin kyseessä, jäinpähän seurailemaan!


***
Ponityttö seikkailee

''16-kesäisen ponitytön seikkailuita arjen keskellä, kisoissa ja valmennuksissa. Ratsastuspaikkana Billnäsin Ratsastuskeskus, pikkukisailua esteillä seuratasolla 80 cm asti sekä tallin omissa että ulkopuolisissa kilpailuissa.

Ponipääosassa on 24-vuotias hoitoponi Maxie, mutta tarinoissa seikkailee myös muita Billnäsin asukkaita. Kisahoitajan roolissa reissaamista, huumoria, videopostauksia, vähän syvällisempiäkin ajatuksia, niistä on ponitytön seikkailut tehty. Tervetuloa!''


Ihana ulkoasu täältäkin löytyy, pinkki tuo ihania yksityiskohtia eikä sitä ole tässä yhtään liikaa! Juoneen pääsee heti kiinni jo lukemalla sivulootan, josta löytyy juuri kaikki hyödyllinen. Heti huomaa kyllä sen, että kirjoittaja hallitsee koodailut.. Kaikki ulkoasun yksityiskohdat suoraastaan hurmasi! On kyllä todella hieno blogi, en tiedä miten oon välttyny aikasemmin sinne päätymättä. Lukijaksi liityin tietenkin - blogii hipoo ihan täyttä kymppiä!

*** 

B L O G I T - K A V E R I T


Alppimaisemissa

''Moikka! Tätä blogia pitää kaksi sisarusta nimeltään Wilma ja Fanny. Me omistamme ihanan trakehner ruunan, Hagitaksen! Tämä blogi kertoo Hagitaksen elämästä, meidän menoistamme ja kuulumisistamme. Jos yhtään löytyy kiinnostusta niin liittykää lukijaksi!''

Kaksostytöt Fanny ja Wilma kirjottelevat nykyisin Sveitsistä hevosensa kuulumisista. Uskon että moni kiinnostuu blogista juuri senkin vuoksi, että harrastaminen tapahtuukin ihan muualla kuin suomessa! Blogi koki lähes täydellisen muutoksen, mutta täysin positiivisen muuton tapahtuessa. Ulkoasu oikein kiva ja virkeä, ja omasta mielestäni sopii blogille. Tytöt toteuttaa videopostauksia hyvinkin usein, sekä tarjolla on aina hyvälaatuisia kuvia, joskin itse kaipailisin hieman enempi aina kerralta. Koosteita tulee aina, joita tykkään oikeasti katsoa kun on kuvaajalla vakaa käsi (itse hermostun heti kun heiluvaa kuvaa..) Kummatkin ratsastavat hyvin sekä ovat saaneet Hannua reilusti eteenpäin! 


***
LOLLUN

etusivulla ei ollut kerrontaa

Sanottakoot nyt, että tässä on mun kaveripiirin parhain ratsastaja! Blogi ei ehkä sovi ihan kaikille (uskon etenkin tuntemattomien olevan hieman hankala päästä mukaan), mutta itse pidän Lollun hauskasta ja rennosta kirjotustyylistä. Käytössä hänellä on ihan super poni, Gazebo, jonka hän on itse tuonut nyt siihen pisteeseen missä on. Postauksia tulee kausittain; joko usein, tai sitten harvoin, sekä aina hieman kuulumistyyppisiä postauksia kännykkäkuvilla katettuja. Positiivinen fiilis on kuitenkin aina taattu! Toistan vielä, että vaikka itse koen blogin hyväksi, niin ymmärrän jos muilla vaikeuksia päästä samaan pisteeseen. 

ps. lollu.. sul on alkanu syntyy murretta!

***

oona ja ponit

''Blogissa päätähtenä vuokraponini nf-tamma Pallero, myös muita poneja esiintyy lähinnä kuvien muodossa täällä!''

Oona kustantaa oman harrastuksensa, ja vuokrailee minunkin blogissa mainittua Pallero -ponia sekä toiselta tallilta muita poneja, joista ei juurikaan kirjoita. Uskon että Oona on suurimman lukija joukkonsa mielenkiinnon saanut kerättyä hienojen youtube -videoiden kautta! Oona kirjoittaa hyvin persoonnallisesti ja tuntuu postauksia lukiessa melkein samalta kuin hän juuri puhuisi sulle, hehe! Kivoja kuvia on aina, koosteita silloin tällöin, mutta ihan ykköset taitaa olla yö tallilla -videopostaukset, vaikka ne kuvataankin eri maisemissa kuin mistä blogi pääasiassa kirjoittaa. Videopostauksissa itse toivoisin parempaa viimeistelyä, omat suosikkini oli aivan ensimmäiset mitkä on tehty. Oona on varmasti myös monelle esikuva niin ratsastuksessa, kuin ihmisenäkin. Yleinen positiivinen fiilis on viimeaikoina postauksista hieman kadonnut alamäkien vuoksi, mutta uskon asioiden järjestyvän. 

***