tämän viikon ratsasteluita!

Tiistaina alkoikin sitten tunnit Wiknerillä, ja kun kerta toivottiin, niin nyt kirjoittelen niistäkin tänne. Arvelinkin saavani Tenorin, mutta yllätyin kun selvisi, että meillä oli uusi opettaja! Olin tietty alkuun (kuten aina..) vähän epäluulonen, mutta ihan hauska näin, sillä Eevan tunneilla on tullut pyörittyä jo varmaan neljä vuotta.

Terps olikin lomaillut sitten ihan kunnolla, masun mittaa löytyi taas useampi sentti lisää! Mutta kuitenkin olin pelännyt pahempaa, on niitä useampia kesiä ollut kun tuostakin paksummaksi päässyt.. Maija piti meille tasojen tsekkaus tunnin tyyppisen, tehtiin paljon siirtymisiä sekä loppupuolella avoja uralla. Tenor oli niiiiiiin laiska! Itsellä myös ratsastusfiilis jossain ihan eri planeetalla, teki mieli vaan päästä humputtelemaan Copperin kanssa... Sain liian usein pyytää Tenoria eteen, pari kertaa pisti hanttiin kunnolla mulle. Se siis oli todella hidas pohkeelle, vaikka liikkuikin ihan hyvin eteen. (videolta kun katsoin, niin näytti reippaalta) Tenorissa parasta on varmaan alaspäin siirtymiset - ainoo jonka kanssa mulla ne onnistuu, ja vielä samalla muodolla. Tehtiin ihan ravi-pysähdys sekä ravi-käynti siirtymisiä, joista kaikki joiden pitikin onnistua, onnistui! Liikkeelle lähtö tietenkin oli ekat kerrat huonoja, mutta tuli muutama suoraan raviin lähtöä ihan onnistuneesti.


Laukassa Tenor oli heti aika hyvä, nostot oli ihan tosi hitaita ja mun kohalla tulee aina sellainen pieni ''panikointi'' jos hevonen ei reagoi riittävän nopeasti, eli jännityn koko kropasta ja annan hätäset avut perään. En muista kumpi suunta, mutta ekaan suuntaan laukka pyöri hyvin ja pääsin itsekkin vähän jopa jättämään hevosta rauhaan. Toiseen suuntaan laukka olikin asia erikseen, tasapaino puuttui ja tahti meinasi jatkuvasti tippua.. En saanut korjattua ongelmaa, mutta jouduin tehä töitä pitääkseen laukan yllä. Harmiksemme Maija pyysi laittamaan sitten jalustimet kaulalle, ja ruvettiin työstämään ravia sen sisäisillä siirtymisillä. Tässä vaiheessa alko löytyä jo ihan kivoja pätkiä, joissa polvetkin tuppas nousemaan ponilla enempi! Eteenratsastukset ei kyllä lähtenyt, mutta ihmekös kun ratsu ihan pohkeen takana.
 Alotettiin sitten avoa, alkuun käynnissä ja sitten ravissa. Sluibasin nää itse, haha, jäin vaan ympyröille päätyihin! Tuhma minä, niitähän pitäis just tehä koska sattuu olemaan hankalaa.. Kyllä me parit mentiin, loppuun saatiin ihan hyvät pätkät, mutta alkuun Tenor liirasi ihan kunnolla ja oli vähän ajatusta vastaan. Lopussa sitten omatoimisen ympyrätyöskentelyn tuloksena herrasta irtosi oikein kivaa ravia, hyvä Terps!

Äiti kuvaili vähän tuntia, mutta nyt valitettavasti on vain pari todella kehno laatuista kuvaa tarjota, eikä koostetta.. Kamerassa oli joku häikkä, ja se hidasteli ja täristeli kuvaa, niin en viittinyt sitten edes koostetta nyt väsätä. Ensikerralla kokeilen jotain ihan vierasta hevosta mulle, Pasadena nimistä tammaa, peukut pystyyn!

***

Keskiviikkona sitten oli taas vuoro päästä Copperin selkään, ja olikin aivan mielettömän kiva keli.. Sato ihan kokoajan, joten maneesi kutsui! On kyllä ilo, että sellanen löytyy, onhan tää esimmäinen mun vuokraponeista kautta aikojen, jolla on sellainen käytettävissä. Menin tällä kertaa hyvinkin vähän aikaa, ehkä puoli tuntia, mutta poni tuntu sen verran hyvältä ja kuudelta olisi tunnit alkanut, niin en turhia viittinyt sitten lähteä työstämään. Natsku kuitenkin pyysi mua lähtemään viemään yhtä koeratsastajaa maastoon, joten ihan kunnon ratsastus loppujen lopuksi tuli tehtyä. Ahersin teille muuten koosteen, ja panostin jopa vähän! Ja syy vain yhdelle laukkapätkälle on se, että kuvaaja keräsi kakkoja sen lyhyen ajan kun laukkaa menin. ☺

kiitos Alica Copper -pätkistä ♥


***

Perjantaina oltiin suunniteltu Oonan kanssa hypätä! Menin ilman satulaa - ylläriylläri - kun tarjolla olisi vain se koulupenkki, joka muutenkin on huomattu vähän huonoksi.. Kuitenkin, kun keräsin ohjat, Copper oli heti siinä! Verkka meni tosi kivasti, Copper totteli mun haluamaa suutuntumaa ja oli aika tosi hyvän tuntuinen. Tytöt kasasi siinä meille esteitä, ja tietenkin mukana vähän peloketta. Mutta kun oli tarkotus sitten aloittaa itse hyppääminen, jotain tapahtu Copperissa. Kun este tuli näkökenttään, poni meni jotenkin ihan lukkoon, alkuun ajattelin johtuvan pelokkeista, mutta kun tultiin sitten suht normaalin näköiselle pystylle, ja poni lähti ohi niin pisti miettimään.. Noh, pieni komennus ja uusi yritys, mutta poni oli jotenkin ihan epävarma, ja kun Copperista tulee epävarma, se ajattelee vaan eteen (=juoksee). Ihan sama mitä mä siellä pidättelin, kerran se veti vaan pään ihan ylös kun koitin pidättää. Elin jo vähän koeratsastuksen tunteita, siellähän se meni ihan holtittomasti kun piti hypätä ja ohitti kans. Muuten se ei ole mennyt mulla ohi, uusia maastoesteitä lukuunottamatta. Kielto jäi tietty ainoaksi, mutta poni oli ihan kaasu pohjassa eikä hyviä hyppyjä saatu.. 

   

Lopetin kuitenkin riittävän hyvään ja jatkoin sitten vaan sileällä menoa, sillä kuitenkin huomasin aina esteiden välissä sen tarjoavan vähän sinnepäin suuntaavaa. Kun se rauhottu ja ymmärsi ettei hypätäkkään enään, se oli aika tosi super! Siinä oli hirveesti menohaluja, joka kostautu vähän vahvemmalla suutuntumalla, muttei ollenkaan liian. Reagoi kuitenkin pidättäviin apuihin, ja keksin sitten sitä energiaa koittaa kanavoida eteenratsastuksiin - ja kyllä lähti! Tuli oikeasti jo sitä liitovaihetta edes jossain kohtaan lisäystä, voi että! Lopetin sitten hyvään kohtaan ja kyllä riemu raukes kun sain onnistuneen ravi-käynti siirtymisen... Päästin ponin vielä irti maneesiin, ja aina kun se jaksoi jättää Oonan ja Palleron rauhaan, niin juoskenneltiin sitten yhessä, hihi! Rakkausponi ♥ 

Asetuksien kanssa vissiin tapeltiin, joten vähän hassulaatusia kuvia tältäkin kerralta.. Oon pahoillani, tästä tuli kakkalaatu -postaus! Sunnuntaina meenkin pitkästä aikaa Foxin, en lupaa mitään saanko matskua sitten sieltä. Näkemisiin! ..en tajuualkuaikoina Copperia haittas tyyliin ihan kaikki mitä selässä hääräsin - not anymore!


oon ihan tosi intohimosen pikakävelijän näkönen!

woops,laatu