minä ratsastajana 2


IHANNE 

Ranteet suorina, käsi kauttaaltaan rento ja hevonen hyväksyy hyvin kevyen tuntuman. Tietenkin tuella, muttei nähtävissä minkäänlaista vetämistä kumpaankaan suuntaan. Oma jalka rennosti lähellä hevosta, jota pystyn tarvittaessa käyttämään niin kantapäät nousematta, että polvet rentoina. Yläkroppa suorana, napaa selkärankaan sekä suljettujen enkelisiipien tyylisesti hartiat rennosti takana. Katse tottakai eteenpäin - mieluiten ei naama kovin isolla mutkalla, heh-heh!

..BACK TO REALITY

Mun vanha ratsastuksenopettaja kehui useaan otteeseen kuinka suora olen hevosen selässä. Toisella tallilla, jolla taas käyn viikonloppuleireillä, huomauteltiin leiri toisensa jälkeen kuinka minulla on paino enemmän vasemmalla jalustimella. Tämän haitat ilmeni mulle vasta kesän aikana oikeastaan, mutta viimeksi huomasin sen ihan toden teolla... Ilmansatulaa loppukäynneissä huomasin valahtavani varmaan sekunti sen jälkeen kun korjasin takaisin oikealle, lähtöpisteeseen - paino vasemmalle? (enkä siis tiedä mistä johtuu, ensikerralla lähden tutkimaan tarkemmin vaikka penkin avulla.)
 Tänä vuonnahan mulla vaihtui äkisti helpompi suunta oikeasta vasempaan, ja osasyynä uskon olevan tämä.. Ympyröiden teko on huomattavasti helpompaa, kun on oma istunta sen tyylisesti menossa. Ja kas kummaa, että hevonen tulee pohjetta vasten, kun olisi aika tehdä sama toiseen suuntaan! Kesän aikana olen aina suunnan vaihtaessa koittanut tuoda painon oikealle, ja eron olen huomannut aina heti.

Helpomman suunnan vaihtumiseenhan vaikutti myös se, että opin vihdoin ja viimein rentouttamaan vasemman käteni! Minullahan on ranne joskus murtunut, ja sen haitat oon huomannut nyt viime vuosina. (esim. hevosen pistäessä hanttiin, lukittui ihan kokonaan ja jäi pitämään vastaan, josta joskus aiheutu pientä särkyä koko ranteeseen..) Onhan se tietenkin vielä huomattavasti ''voimattomampi'' kuin oikea, mutta toispuoleisuutta löytyy jokaiselta, ja minähän satun olemaan oikea kätinen. Näin ollen, se toimii parempana sisäohjana, ja kun on paino enempi vasemmalla istuin luulla ja ulkona on tukemassa parempi käsi sekä vahvempi jalka, niin tottakai ympyrät on hieman helpompia siihen suuntaan!

Hartiat mulla on j-ä-y-k-ä-t! Onhan mulla yläkroppa lyhyt ja suhteellisen leveä, sekä olkapäät hieman eteenpäin sijoittuneet, mutta kyllä minä olen jäykkä, mur!

  
a. Vasen ranne taipuu ja on jäykkä. 
b. Oikea käsi on jännittyneen suora, vetämässä johtamisen sijasta taakse. (hiha pois, niin puntit paistais!)
c. Nilkka ylitaipuu ja näin ollen ei ehkä ole riittävän lähellä hevosta, mikä tässä tilanteessa voisi auttaa sisäohjan irti päästämisessä..

Lyhyemmät ohjat vaikka alkuun?

..Much better...

Kädet kannettuna, eikä omaan silmään pistä itse aiheuttama veto, poni näyttää tosin leviävän raameista. Nilkka taas aika taipuisa, mutta jalka kiinni ponissa. Pidemmät jalustimet voisi toimia, mutta henk.kohtasesti tykkään mennä ''ponijalkkareilla''!Ranteista olisi sanomista, mutta kummatkin näyttävät rennoilta, mikä on aina hyvä! Omatkin hartiat ehkä sekunnin murto-osaksi rentoutuneet, onhan se alku..


JES, katsokaa! Lantio ihan näkyvästi työntynyt vasemmalle! 

a. Oikea ranne jännittynyt ja pitämässä vastaan 
b. Onhan se jalka pitkänä kohti maata, mutta kun satun olemaan vinossa..


Mulla oli aikoinaan sellanen ongelma myös, että harjoitusravissa  istuessa minusta sai helposti etukenoisen vaikutelman. Nyt viime viikkoina olen keskittynyt enempi siihen, että yläkroppaa taakse, mikä tietenkin antaa hevosellekkin enemmän tilaa liikkua. Joskus tulee vähän liikaa, mutta harjoitteluahan tämäkin vaatii.. Omaan silmään näyttää paremmalta pieni takakeno, kuin etu-, vaikka tietenkin kultaista keskitietä etsinkin. ;)

Keventäessä saatan tehdä oikeastaan eniten töitä.. Kun on tälläset pitkät jalat, niin oikeasti - niitä on hankala hallita!! Mulla menee joka ratsastuskerralla pidempi tovi, että saan rytmistä kiinni ja pääsen korjailemaan asentoani. Lähtöpisteeltään olen aina etukenossa, jota korjatessa käy usein niin, että jalat irtoaa hevosesta. Keventäessä en myöskään osaa pitää samanlaista tuntumaa kuin alas istuessa, pitää kai sitten oikeasti vaan harjoitellaaaaaaaaa... 


 Kätöset kuskilla päin %#&/
Kuva on loppuraveista, milloin yleensä aina vasta saan sen ''keventelyn fiiliksen'', ja oman kropan ollessa vertynyt on helpompi myös oikeasti tuoda sitä yläkroppaa suoremmaksi!

Tämän kanssa fiilistelin loppuverkan tunnelmia jo alkuraveissa, pääs pakarat ja reidet hommiin ravin kanssa ♥

Kädet miten sattuu, mutta voin takuuvarmasti sanoa, että mulla on suuhun höyhenen kevyt tuntuma! 
(tai no.. sisäohjastakin sekunnin päästä.)

Hyvä mi-nä! 
Tässä mä oikeasti teen reisilläkin töitä, muistan keskittyneenikin keventämiseen kyseisellä hetkellä!

Peilittä keventämiseen keskittymistä, tuosta hetkestä kyllä on vielä matkaa..


Entäs laukka?

Ensinnäkin, oon tosi huono istumaan minkäänlaisessa laukassa, siitä on hyvä lähteä! Mulla jäykistyy aina polvi, jonka seurauksen taittuu usein myös jalka sivuun, kuten tulette kohta huomaamaan..

 Käsien kanssa tasapainoilen ihan hirmuisesti, irti kyljistä sekä usein hyvinkin levällään. Tuntuma mulla on varmaan kevyin kyllä suuhun laukassa, mutta hääräänkin niin paljon liikaa, että hyvä vaan. Yläkroppa heittelee takaa-eteen, mutta jos johonkin jää, niin eteen.. Tyhmää. 

Tattadaa! 

a. Yläkroppa etukenossa.
b. Polvi jäykkänä -> noussut ja kattokaas tuota taipuvaa nilkkaa

..cool, ha?

Jäykkää polvea taas havaittavissa lisukkeena taipuva nilkka, slurpsis!

TÄTÄ minä tarkoitan kun tasapainoilen, t-ä-t-ä.

ei hyvä..

Se on se etukeno, pitäis oppia laukassakin työntämään lantiota eteenpäin ja pysymään, jos vaikka niin voisi tätä pulmaa ratkoa? 

***Jos nyt olisi hyvä hetki lopetella tätä, muuten loppuu kyyneliin! Sille joka skippasi tänne asti, niin tässä tiivistelmä äsköisestä: 

Paras ratsastuskuva minusta


..JA HUONOIN RATSASTUSKUVA MINUSTA

Ja kuvitelkaa nyt kaikki tuolta väliltä!


Tässä näiden virheiden kanssa koitan elää. Muistakaa ettei tässä ole kaikki. Muistakaa että harjoittelen kokoajan. Muistakaa että tätä painamalla voitte kysyä minulta kysymyksiä ask.fm:ssä. Muistakaa ettei tarvi pelätä enempää mainostusta. Muistakaa kertoa kun näytän tältä. 


(c) Google


Moimoi ♥