this week! [koosteineen]

Oon tullu nyt siihen tulokseen, että en postaile tunneista ELLEI ole kuvaajaa! Koska en halua laittaa aina vain kännykkäkuvia, kun riskinä on muuttua pysyväksi kohtaloksi blogille, heh.. Nyt ei olekkaan ollut kuvaajia, mutta pikakertaus tähän väliin!

Pasadenallahan menin silloin yhden kerran, ja sen jälkeen mulla tais olla Patsy. Paddy -poni oli ihan kiva, muuttunut positiivisesti ainakin. En saanut sitä kuitenkaan läpi, se on sen verran vino, ja hankala saada vasen pohje pysyvästi läpi, ja kun sitä ei saa, niin ei tietenkään ole poni myöskään tasaisesti kummallakin ohjalla. Opettajan kanssa jäi kuitenkin sitten sopimatta jatkosta, niin sain pyytämättä Patsyn seuraavaksikin kerraksi! Alkuun oli vaikeuksia, mutta kun sitten sain oman asenteen kohdalleen, otin jalustimet pois ja aloin oikeasti työstämään sitä ponia. Siis oikeasti työstämään, mulla on tollanen jääny jotenkin ihan kokonaan.. Ja kaikesta parasta, onnistuin! Sain kuin sainkin sen tasasesti kummallekkin ohjalle, suoremmaksi ja kun koitin loppuun keskiraveja niin johan lähti! Niin hyvä se poni ei ole mun alla koskaan ollut. ☺

Kuitenkin kyselin seuraavalle kerralle eri heppaa, ja M ehdotti heti Vipaa.. Glunks. Nollasin ajatukset, sen möllin selässä ollut viimeksi keväällä, voihan sekin olla muuttunut. Viime tiistaina sitten nousinkin sen selkään, ja vielä säädellessä jalkkareita saatiin yllärinä kuulla että hyppäämme! Hypyt meni meillä kyllä oikeasti päin peppua, yhtään liioittelematta; askeleet osu vain ja ainoastaan viimeisellä hypylle.. Kuitenkin aina välissä vähän testailin ponia, ja en vaan käsitä..


Se oli NIIN HYVÄ? 

Heppa, jonka kanssa tappelin tasan vuoden, hevonen jonka olin sinä aikana saanu vain kerran kevyeksi edestä, oli nyt kevyt ja avuilla! Varmaan vaikea arvata enään kenet pyysin ensikerraksi. ;)

Nyt oikeesti täytyy koputella puutakin, MUTTA oikeesti haluun myös silti luottaa siihen, että oon taas tajunnut ja oppinut jotain..Ja varmasti vaikuttamassa on ollut tauko, sillä loppupeleissähän mulla palo hermot poniin ihan sekuntissa.. Saa nähdä jatkuuko meidän yhteistyö, jiihaa!


JA SITTEN TUOREIMMAT COPPER -UUTISET!

Menin tällä viikolla ponin keskiviikkona ja perjantaina. Nyt ollaan taas vailla satulaa, (...) mutta syytä voisi melkein sanoa positiiviseksi - nimittäin poni on saanut selkälihaksia! Omaan silmään muutenkin poni on tällä hetkellä karvansa suhteen hyvässä kunnossa, sekä kesämasukin on tippunut aika hyvin. 

Keskiviikkona oltiin Marin kanssa tallilla, josta Maikki tekikin myös pienen videopostauksen. Tein kuitenkin oman koosteen, joka valehtelematta olisi alunperin ollut 12min. ..Josta sitten leikkasin sen viiteen minuuttiin. Ei vaan tunnu olevan mitään piiloittelemisen arvoista, ja haluan antaa teille oikean kuvan menoista! 


Copper oli tosi hyvä hyvin nopeasti, ja siinä sitten viidentoista minuutin päästä kysyin kauan olen mennyt, ja olin omasta mielestä ihan finito. Kuitenkin sitten ihan järjen kanssa rupesin työstämään niin siirtymisiä, että ravia! Laukka oli nyt ekaa kertaa myös oikeaan pyörivää, mutta en tosissani miettinyt/huomannut kuinka pyöreänä poni menee, mikä varmasti herättää kysymyksiä kun koosteeseen asti pääsette.. Ekasta laukka klipistä kuitenkin huomaatte kuinka pyörivyys katoaa sillä sekunnilla kun se turpa nousee, ja nyt keskityin vain että se kulki pyörivästi eteenpäin. Yksi asia kerrallaan!

Treenailtiin myös jarruja ravin sisällä, ja hyvin toimi. On ihanaa huomata kuinka poni oikeasti nauttii, kun pääsee eteen ja venyttämään sitä askelta, enään ei tarvi sitä harjoitella, kunhan vaan antaa palkinnoksi! Laitan havainnollistavan pätkän myös kuvien alle, mistä lähdettiin...
Joo tosiaan, kuvat on nikonin maneesilaatua!:D valitettavan perus..


Päivän matskut (c) Mari, kiitos ;)


Kuka muka jaksaa katsoa meidän menoa 5minuuttia?

    ..Ja tämä pätkä on siis koeratsastuksesta! Kyllä on koko olemus muuttunut, eikö ☺

Perjantaina hypähdeltiin, ei mitenkään rankasti, korkeimmillaan puomi oli 90cm korkeudella. Poni oli aivan kikseissä, alkuverkassa oli kyllä raivostuttavan kyttäävä, mutta esteillä oli taas niin menossa. Nyt ei haitannut vaikka olikin hieman altakatoava, sillä poni ei ollut sellaisella epävarmalla päällä niinkuin viimeksi, vaikka tietenkin askeleita oli astetta hankalampi saada osumaan. 


Itselle täytyy kyllä kehut antaa - ekaa kertaa kyseinen paita oikeana päivänä!
:D

Ajoittain se eteen-alas alkaakin jo löytyä, vaikka matkaa on kyllä vielä!

umppalumppa ☺

    


Kuvat ja klipit (c) Ellu, kiitos ♥