ratsasteluita

Onko teillä mitään, minkäänlaisia postaustoiveita? Jos oikeasti jokin kiinnostaisi niin ehdottakaa rohkeasti, toteutan mielelläni jotain! 


Huittinen taas pitkästä aikaa ohi! Niille jotka eivät siis tiedä, käydään viikonloppuleireillä muutaman kerran vuodessa Huittisten ratsatuskeskuksessa ja näin ollaan tehty jo useampi vuosi. Kamerat oli mukana, mutta yhtään valehtelematta en ottanut niitä laukusta pois koko reissun aikana.. Meilläkun se oma poppoo on aina samalla tunnilla ja ei ole vielä takertunut takaisin kaaliin se materiaalin tarve tänne! Pikakertauksella siis mennään;

Ensimmäiselle tunnille sain Tintti -nimisen tamman, jolla aikoinaan hyppäsin paljon! Hieman herkempi, jännittyneempi ja ''kuumahkompi'' kaveri. Piuhat sillä oli päässä koko tunnin tavanomaisesti, mutta koitin parhaani mukaan saada sitä rentouttamaan niskaa ja pysymään mun alla. Helposti lähti aina juoksemaan ja muutenkin hyvin yritteliäs ennakoimaan harjoituksia. Loppua kohden sain sen rennommaksi ja odottamaan, mutta silti en ollut kovin tyytyväinen.. Tykkään kuitenkin siitä miten herkkä se on pidättäville avuille vaikka menohalut on kovat!

Seuraavaksi mulla olikin sileällä rautakanki Mat! Järkytin ensiksi tunnin pitäjää vähäisellä vaatetuksella ja sitten vielä sillä kun lähdin siirtämään ohjia olympiakuolaimissa viimeisestä renkaasta nivelrenkaaseen. Mattia sainkin työstää ihan tosissani, se oli niin kankkis! Mutta oli kyllä makee ja hieman ylpeäkin fiilis kun loppuraveissa se kulki niin komeissa raameissa ja avuilla. ☺ 

   
                                                              Hansu alkuvuosi 2013

Hyppytunnit hyppäsin Hansulla, ei mennyt mitenkään hääppöisesti! Meinasin tippua jopa, mutta mielummin roikuin kaulassa tovin.. Ja kun luulin viimeisen kerran tämän kaverin selässä olleen yli vuosi sitten, niin mut yllätettiin ihan kunnolla; viimeisen tunnin ratsu oli..Tikru.
132 senttinen ihan mieletön poni! Harmi vaan että sille olen kasvanut liian pitkäksi ajat sitten.. Ilman satulaa päätin mennä, ja oi hitsi kun se on makee! Ostan sen vielä joskus eläkkeelle mulle, elämänponi Ratsastuksesta vaan sen verran, että annoin alkuun sen mennä ihan omineen ja vertyä rauhassa. Sitten vasta aloin vaatimaan kunnolla liikkumista ja kyllähän se niin liikkuikin!

Tikru alkuvuosi 2013


***
Tänään kävin myös Copper alias Popperia liikuttelemassa, ja huhheijaa. Mulle laitettiinkin viestiä että virtaa löytyy kulutettavaksi ponista, mutta en mä tähän ollu varautunu! Alkukäynnit sellaista vauhtia, anteeksi, alku_omatoimiset_ravit_koska_poni, että meinattiin singota joka nurkasta mihin tahansa ilman suuntaan. Maneesin ovella yritti pari kertaa semmoset rykäisyt kans vetästä, että ihan tiputtamisen makua siinä oli!         Menevähän toi poni on aina mutta tää oli uutta!
Verryttelin aika paljon laukassa, ja se tarjosi aina välillä tosi hyvää laukkaa ...ennenkuin muisti että tänään oli riekkumispäivä, ja lähti maneesin ovea karkuun ihan vain siksi ettei sieltä kukaan tullut. Tultiin varmaan kuusi hyppyä valmiille esteille ja oi että se fiilis! Pakkopakko päästä kunnolla hyppäämään, ja oisinkin varmaan ihan kunnolla tänään ellei maneesiin olisi tullut toinen ratsukko. Rupesin ravissa työskentelemään, ja hain sitä pidemmälle kaulalle ja rauhalliseksi. Kroppa alkoi sitten vähitellen rentoutua kaulaa lukuunottamatta, tosin näytti vain että se energianmäärä mikä siitä löytyi, kasautui kaikki sen kaulaan - se näytti ihan orilta! Eli siis vain ulkonäöllisesti vaikutti enään loppupuolella. Lopetin hyvään ja kävin kävelemässä pellon kautta kotiin. Poni oli kokopäivän tosi symppis ja iloisen oloinen mistä mulle tulee aina tosi kiva fiilis!


Mokoma.